Διεθνή

Pence (Αντιπρόεδρος ΗΠΑ): Αναμένονται χιλιάδες νέα κρούσματα κορωνοϊού στην χώρα

tags :
Pence (Αντιπρόεδρος ΗΠΑ): Αναμένονται χιλιάδες νέα κρούσματα κορωνοϊού στην χώρα
Οι περιορισμοί στους Ευρωπαίους ταξιδιώτες αποτελούν μέρος της στρατηγικής της αμερικανικής κυβέρνησης, τόνισε ο Pence
Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Mike Pence, υπερασπίστηκε σήμερα (12/3) τους νέους περιορισμούς που επέβαλε η κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Donald Trump στα ταξίδια από τις χώρες της Ευρώπης, λέγοντας ότι το κέντρο του νέου κορωνοϊού μετατοπίστηκε από την Ασία στην Ευρώπη.
Σε μια σειρά τηλεοπτικών συνεντεύξεων που παραχώρησε, ο ρεπουμπλικάνος αντιπρόεδρος δήλωσε επίσης ότι αναμένονται χιλιάδες περισσότερα κρούσματα του COVID-19 στις ΗΠΑ και ότι οι περιορισμοί στους Ευρωπαίους ταξιδιώτες αποτελούν απλώς μέρος της στρατηγικής της αμερικανικής κυβέρνησης, καθώς αυξάνονται τα κρούσματα στις ΗΠΑ.
Η Ε.Ε. επέκρινε σήμερα τους ταξιδιωτικούς αυτούς περιορισμούς, λέγοντας ότι δεν υπήρξε διαβούλευση μαζί της προτού ο πρόεδρος Trump ανακοινώσει τα μέτρα αυτά σε διάγγελμα που απηύθυνε χθες, Τετάρτη, το βράδυ στο έθνος.
Ο Pence σημείωσε επίσης ότι οι αξιωματούχοι επιδιώκουν να εντείνουν την υποβολή σε εξετάσεις και στις 50 αμερικανικές Πολιτείες και αναφέρθηκε στις προσπάθειες εμπορικών εργαστηρίων, στα οποία περιλαμβάνονται τα Laboratory Corporation of America Holdings (LabCorp) και Quest Diagnostics Inc, αλλά δεν διευκρίνισε περαιτέρω.
Υγειονομικοί ειδικοί έχουν δηλώσει ότι μια έλλειψη διαγνωστικών τεστ έχει καταστήσει δύσκολο να υπολογιστεί η πλήρης κλίμακα του ξεσπάσματος στις ΗΠΑ και να μειωθεί η μετάδοση του κορωνοϊού.
Οι χειρότερα πληγείσες πολιτείες των ΗΠΑ, όπως η Πολιτεία της Νέας Υόρκης και η Πολιτεία Ουάσινγκτον, αγωνίζονται να διευρύνουν γρήγορα τις δυνατότητές τους για την υποβολή σε εξετάσεις για τον νέο κορωνοϊό ώστε να γίνουν ευρύτερα διαθέσιμες οι εξετάσεις για την διάγνωσή του.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης