Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Ενίσχυση της παραγωγικής ικανότητας πετρελαίου της Saudi Aramco κατά 13 εκατ. βαρέλια σε ημερήσια βάση - Αντίστοιχη κίνηση από την Adnoc

Ενίσχυση της παραγωγικής ικανότητας πετρελαίου της Saudi Aramco κατά 13 εκατ. βαρέλια σε ημερήσια βάση - Αντίστοιχη κίνηση από την Adnoc
Ο μεγαλύτερος εξαγωγέας πετρελαίου παγκοσμίως θα αυξήσει τη δυναμικότητά του στα 13 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως

Συνεχίζεται η κλιμάκωση της σύγκρουσης μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Ρωσίας στο έλεγχο της παγκόσμιας αγοράς πετρελαίου.
Τελευταία αφορμή, η εντολή που έδωσε η πρώτη στην κρατική εταιρεία πετρελαίου Saudi Aramco για ενίσχυση της παραγωγής πετρελαίου του Βασιλείου κατά 1 εκατ. ευρώ ημερησίως.
Ειδικότερα, ο μεγαλύτερος εξαγωγέας πετρελαίου παγκοσμίως θα αυξήσει τη δυναμικότητά του στα 13 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως από 12 εκατομμύρια που είναι σήμερα, ενώ στο ίδιο μοτίβο κινείται και η κρατική εταιρία πετρελαίου Abu Dhabi National Oil Co (Adnoc), ανακοινώνοντας πριν από λίγο πως θα προχωρήσει σε αύξηση της παραγωγικής ικανότητάς της κατά 4 εκατ. βαρέλια ημερησίως (bpd) από τον Απρίλιο.

Σύμφωνα με το bloomerg, η συγκεκριμένη απόφαση δείχνει ότι ο πρίγκιπας Mohammed bin Salman έχει μικρή πρόθεση να αποσυρθεί από την επιθετική αντίδρασή του στην καταστροφή της συμμαχίας του ΟΠΕΚ με τη Ρωσία και άλλους παραγωγούς πετρελαίου.

«Η εταιρεία καταβάλλει τις μέγιστες προσπάθειές της για την εφαρμογή αυτής της οδηγίας το συντομότερο δυνατόν», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Aramco Amin Nasser σε ξεχωριστή του δήλωση.

Ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας Prince Abdulaziz bin Salman επέστρεψε την περασμένη εβδομάδα από τη Βιέννη χωρίς συμφωνία του συνασπισμού του ΟΠΕΚ + για να πραγματοποιήσει βαθύτερες περικοπές στην παραγωγή για να βοηθήσει να υποστηριχθούν οι τιμές. Η αποτυχία επίτευξης συμφωνίας κατέστρεψε μια σύμπραξη μεταξύ του Οργανισμού χωρών εξαγωγής πετρελαίου και παραγωγών όπως η Ρωσία που είχε ρυθμίσει μεγάλο μέρος της παγκόσμιας προμήθειας πετρελαίου για περισσότερα από τρία χρόνια.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης