Ηλεκτρισμός

Νέες επενδύσεις της Iberdrola στην ηλεκτροκίνηση την επόμενη 5ετία

Νέες επενδύσεις της Iberdrola στην ηλεκτροκίνηση την επόμενη 5ετία
Η ηλεκτροκίνηση είναι υψηλά στην ατζέντα της Iberdrola που θεωρεί σημαντική την μετάβαση σε μια οικονομία άνευ εκπομπών άνθρακα και ρύπων

Στην εγκατάσταση 150.000 σταθμών φόρτισης σε σπίτια, εταιρείες και αυτοκινητόδρομους θα προχωρήσει την επόμενη 5ετία η Iberdrola.
Μάλιστα, οι επενδύσεις θα γίνουν σε υπερσύγχρονες υποδομές (150 kW και 350 kW) στους δρόμους για φόρτιση σε χρονικό διάστημα 5 και 15 λεπτών.

Η δράση στην Ισπανία

Η Iberdrola έχει εγκαταστήσει και λειτουργεί  περίπου 2.000 σταθμούς φόρτισης σε δημόσιους δρόμους στην Ισπανία, επιτυγχάνοντας πάνω από 30 συμφωνίες για την εγκατάσταση υποδομών με τους κύριους φορείς στον τομέα της κινητικότητας. Για πρώτη φορά στην Ισπανία, υπάρχει application που ενημερώνει τα σημεία που υπάρχουν διαθέσιμοι ταχυφορτιστές ηλεκτρικών οχημάτων.

Παράλληλα, η ηλεκτροκίνηση είναι υψηλά στην ατζέντα της Iberdrola που θεωρεί σημαντική την μετάβαση σε μια οικονομία άνευ εκπομπών άνθρακα και ρύπων, βασισμένη στις ΑΠΕ και τα έξυπνα δίκτυα.
Κατάφερε να αυξήσει το σχέδιο βιώσιμης κινητικότητας, με περισσότερες επενδύσεις - συνολικά 150 εκατομμύρια ευρώ - για την παροχή ακόμη μεγαλύτερου αριθμού σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια. Τέτοια σχέδια εφαρμόζονται και σε άλλες χώρες, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, η Πορτογαλία και η Ιταλία.

«Η απανθρακοποίηση απαιτεί τη συμμετοχή και τη δέσμευση όλων των τομέων που εκπέμπουν, ιδιαίτερα του κλάδου των μεταφορών, που θα έχουν καθοριστικό αντίκτυπο στη μείωση της ρύπανσης στις πόλεις μας. Για αυτό έχουμε αναθεωρήσει το αρχικό σχέδιο και έχουμε αποφασίσει να είμαστε πιο φιλόδοξοι όσον αφορά τις επενδύσεις» εξήγησε ο Luis Buil, επικεφαλής της Smart Mobility στην Iberdrola.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης