Φυσικό Αέριο

Συνομιλίες του Καζακστάν με την PetroChina μετά την ανωτέρα βία για την προμήθεια φυσικού αερίου

Συνομιλίες του Καζακστάν με την PetroChina μετά την ανωτέρα βία για την προμήθεια φυσικού αερίου
Η PetroChina ανέστειλε ορισμένες εισαγωγές φυσικού αερίου, συμπεριλαμβανομένων των αποστολών LNG
Η εταιρεία εξαγωγής φυσικού αερίου του Καζακστάν Kaztransgas συζητά για την περαιτέρω προμήθεια φυσικού αερίου με την PetroChina, αφού εξέδωσε ανακοίνωση για ανωτέρα βία επικαλούμενη την επιδημία του κοροναϊού, ανέφερε η κρατική εταιρεία την Παρασκευή 6/3/2020.
Η Kaztransgas ανέφερε ότι οι εξαγωγές αερίου στην Κίνα συνέχισαν "με την συμφωνημένη συχνότητα" για τώρα.
Το κράτος της Κεντρικής Ασίας σχεδίαζε να παραδώσει φέτος 10 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου στην Κίνα, επιπλέον της μεταφόρτωσης ακόμα μεγαλύτερων όγκων από το Τουρκμενιστάν και το Ουζμπεκιστάν.
Η PetroChina ανέστειλε ορισμένες εισαγωγές φυσικού αερίου, συμπεριλαμβανομένων των αποστολών υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) και του φυσικού αερίου που εισήχθη μέσω αγωγών, ως εποχιακή πτώση της ζήτησης που προστέθηκε στην επίδραση στην κατανάλωση από την επιδημία κορωναϊού.
Η κινεζική εταιρεία και παραγωγός φυσικού αερίου και ο προμηθευτής φυσικού αερίου εξέδωσαν την ανακοίνωση περί ανωτέρας βίας στους προμηθευτές αγωγών φυσικού αερίου καθώς και σε τουλάχιστον έναν προμηθευτή LNG, ανέφεραν πηγές στο Reuters, αν και οι λεπτομέρειες της ανακοίνωσης ανωτέρας βίας δεν ήταν άμεσα επιβεβαιωμένες.
Οι προμηθευτές στο Ουζμπεκιστάν και στο Τουρκμενιστάν μέχρι στιγμής δεν έχουν σχολιάσει την κίνηση της PetroChina.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης