Απόψεις

DoubleLine Capital: Η FED έχει πανικοβληθεί, τα επιτόκια κατευθύνονται στο μηδέν

DoubleLine Capital: Η FED έχει πανικοβληθεί, τα επιτόκια κατευθύνονται στο μηδέν
Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου σημείωσε πτώση κάτω από το 0,9% που αποτελεί νέο ιστορικό χαμηλό
Η FED έχει πανικοβληθεί, τα επιτόκια κατευθύνονται στο μηδέν αναφέρει η DoubleLine Capital
Η αμερικανική κεντρική τράπεζα είναι πανικοβλημένη, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο πανικός δεν είναι δικαιολογημένος.
Μερικές φορές ο πανικός είναι δικαιολογημένος.
Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου σημείωσε πτώση κάτω από το 0,9% που αποτελεί νέο ιστορικό χαμηλό.
Η διοικητική ομάδα της DoubleLine Capital, υποστηρίζει ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ έχει πανικοβληθεί και για τον λόγο αυτό προχώρησε σε επιθετική και βιαστική μείωση των επιτοκίων και προέβλεψε ότι τα επιτόκια του δολαρίου κατευθύνονται στο μηδέν.
Αν κοιτάξουμε την ιστορία, όταν η Fed βρίσκεται σε πανικό, η μείωση των επιτοκίων μεταξύ των συνεδριάσεων, ειδικά όταν είναι 50 μονάδες βάσης ... συνήθως είναι συνεχείς και γρήγορες
Σε δύο εβδομάδες από σήμερα η FED θα μειώσει εκ νέου τα επιτόκια ίσως 0,25% διαμορφώνοντας τα στο 0,75% με 1% από 1% με 1,25%.
Η απόδοση 10ετούς ομολογιακού επιτοκίου σημείωσε πτώση κάτω από το 0,9% ενώ το 2ετές ομόλογο των ΗΠΑ σημείωσε επίσης ρεκόρ χαμηλό 0,554% νωρίτερα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης.
Θα δούμε επιτόκια στα αμερικανικά ομόλογα στο 0%.

Η επιχειρηματική δραστηριότητα είναι πιθανό να συρρικνωθεί λόγω του κορωνοιού.
Η Fed πάντως ως προς την πολιτική επιτοκίων δεν θα ακολουθήσει την πορεία της Ιαπωνίας και ορισμένων άλλων χωρών στην Ευρώπη.
Στις 3 Μαρτίου η Federal Reserve μείωσε το επιτόκιο αναφοράς απροσδόκητα κατά 50 μονάδες βάσης, λέγοντας ότι η εξάπλωση του κορωναϊού "ενέχει εξελισσόμενους κινδύνους για την οικονομική δραστηριότητα".
Ήταν η πρώτη φορά από την οικονομική κρίση που η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ αναγκάστηκε προχωρήσει σε μείωση επιτοκίων έκτακτης ανάγκης.
Η μείωση απέτυχε να μετριάσει την ανησυχία της αγοράς για τις πιθανές οικονομικές επιπτώσεις της επιδημίας του κορωναϊού, ωστόσο, προκάλεσε απότομη πτώση των βραχυπρόθεσμων επιτοκίων των ΗΠΑ.
Oι αγορές παραμένουν φοβισμένες ότι η ασθένεια θα εμποδίσει σημαντικούς εξαγωγείς, όπως η Κίνα, να αποστέλλουν εξαρτήματα σε Αμερικανούς κατασκευαστές εξέλιξη δραματικά αρνητική για το παγκόσμιο ΑΕΠ.

www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης