Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Δύο ακόμη μειώσεις επιτοκίου από τη Fed, στις 18/3 και στις 29/4, βλέπει η Goldman Sachs

tags :
Δύο ακόμη μειώσεις επιτοκίου από τη Fed, στις 18/3 και στις 29/4, βλέπει η Goldman Sachs
Η αγορά έχει ήδη μιλήσει και θα συνεχίσει να δίνει μηνύματα μέχρι να πετύχει επιπλέον μειώσεις επιτοκίων
Μέσα σε λιγότερο από δύο εβδομάδες, η Fed θα αντιμετωπίσει μια ακόμη δύσκολη απόφαση: είτε να υπονομεύσει τις προσδοκίες των επενδυτών είτε να αξιοποιήσει γρήγορα το περιορισμένο δυναμικό περικοπών που προσφέρει το περιβάλλον χαμηλών αποδόσεων.
Σίγουρα, η αγορά έχει ήδη μιλήσει και θα συνεχίσει να δίνει μηνύματα μέχρι να πετύχει επιπλέον μειώσεις επιτοκίων, τις οποίες και τις βλέπει η Goldman Sachs.

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση της Fed και την αναστροφή της αγοράς, ο επικεφαλής οικονομολόγος της Goldman Sachs, Jan Hatzius, υπενθυμίζει ότι ο πρόεδρος της Fed, Jerome Powell, δήλωσε ότι οι κίνδυνοι από την έκρηξη του κορωνοϊού «άλλαξαν ουσιαστικά» τις οικονομικές συνθήκες.
Ο ίδιος χαρακτήρισε επίσης την παρούσα στάση της Fed "κατάλληλη", ενώ επιβεβαίωσε την ετοιμότητα της κεντρικής τράπεζας να χρησιμοποιήσει τα εργαλεία της και να ενεργήσει σωστά.
Και ενώ οι βραχυπρόθεσμες συνέπειες της πολιτικής ήταν κάπως διφορούμενες, κατά τη γνώμη της Goldman, "η συνέντευξη Τύπου ήταν συνεπής με την περαιτέρω χαλάρωση των Fed στους ερχόμενους μήνες.
Μάλιστα, διατήρησε τις προβλέψεις της για δύο ακόμη μειώσεις επιτοκίων στις 18 Μαρτίου και στις 29 Απριλίου.
Οι δύο μειώσεις θα είναι της τάξεως των 25 μ.β. έκαστη, διαμορφώνοντας το τελικό εύρος των επιτοκίων στο 0,50% -0,75%.

www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης