Στροφή της Ιαπωνίας στις ανανεώσιμες - Στόχος του ενεργειακού μείγματος στο 24% μέχρι το 2030

Στροφή της Ιαπωνίας στις ανανεώσιμες - Στόχος του ενεργειακού μείγματος στο 24% μέχρι το 2030
Το έργο αναμένεται να αρχίσει τις εμπορικές του δραστηριότητες το 2022

Την μετάβασή της στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας προσπαθεί να επιτύχει η Ιαπωνία. Ειδικότερα, η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο στοχεύει στην αύξηση του μεριδίου των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας από το ενεργειακό της μείγμα από 16% σε 24% μέχρι το 2030, με υδροηλεκτρική ενέργεια 9,2%, ηλιακή ενέργεια 7%, βιομάζα 4,6%, αιολική ενέργεια 1,7% και γεωθερμική 1,1%.
Η Marubeni Corporation, μέσω μιας εταιρείας ειδικού σκοπού που ονομάζεται Akita Offshore Wind Corporation, αποφάσισε να υλοποιήσει την κατασκευή, λειτουργία και συντήρηση αιολικών πάρκων ανοικτής θάλασσας στα λιμάνια Akita και Noshiro.
Το έργο των 894,40 εκατ. δολ. θα δημιουργήσει περίπου 140 MW ηλεκτρικής ενέργειας που θα πωληθεί στην Tohoku Electric Power με χρονική διάρκεια 20 χρόνια. Το έργο αναμένεται να αρχίσει τις εμπορικές του δραστηριότητες το 2022.
«Αυτό είναι ένα σημαντικό έργο, καθώς μπορεί να χρησιμεύσει ως πρότυπο για την ανάπτυξη του κλάδου που προχωράει. Το έργο καταδεικνύει επίσης ότι η εξάπλωση της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας αρχίζει να συμβαίνει σε ολόκληρη την περιοχή» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Daniel Mallo, διευθύνων σύμβουλος και επικεφαλής της Societe Generale CIB σε Ασία-Ειρηνικό στην Societe Generale CIB.
Στη συνέχεια πρόσθεσε πως: «Οι μακροπρόθεσμες δυνατότητες ανάπτυξης αιολικών πάρκων στην ανοικτή θάλασσα στην Ιαπωνία είναι πολύ μεγαλύτερες από ό, τι στην Ταϊβάν, η οποία αποσκοπεί στην εγκατάσταση μονάδων παραγωγής αιολικών πάρκων στην ανοιχτή ζώνη των 5,5 GW μέχρι το 2025. Η Ιαπωνία έχει πολλούς ισχυρούς εγχώριους χορηγούς, στον τομέα της ενέργειας. Επιπλέον, διατίθεται μεγάλο ποσό εγχώριου κεφαλαίου για τη χρηματοδότηση υπεράκτιων έργων αιολικής ενέργειας».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης