Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Διπλασιασμός της παγκόσμιας ζήτησης LNG ως το 2040 σύμφωνα με νέα έκθεση της Shell

Διπλασιασμός της παγκόσμιας ζήτησης LNG ως το 2040 σύμφωνα με νέα έκθεση της Shell
Ο διπλασιασμός της ζήτησης οφείλεται στο γεγονός ότι το φυσικό αέριο διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση ενός ενεργειακού συστήματος χαμηλότερης περιεκτικότητας σε άνθρακα

Σε 700 εκατ. τόνους αναμένεται να διπλασιαστεί η παγκόσμια ζήτηση LNG έως το 2040, σύμφωνα με έκθεση της Shell.
Ειδικότερα, αυτός ο διπλασιασμός της ζήτησης οφείλεται στο γεγονός ότι το φυσικό αέριο διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση ενός ενεργειακού συστήματος χαμηλότερης περιεκτικότητας σε άνθρακα.
«Η Ασία αναμένεται να παραμείνει η κυρίαρχη περιοχή στις επόμενες δεκαετίες, με τη Νότια και Νοτιοανατολική Ασία να παράγει περισσότερο από το ήμισυ της αυξημένης ζήτησης» αναφέρει μεταξύ άλλων.

Παράλληλα, η Shell στην έκθεσή της αποκάλυψε ότι το 2019 είδε τις βασικές εξελίξεις που συνέβαλαν στην αναμόρφωση της βιομηχανίας:

Η διαθεσιμότητα ενός ρεκόρ βιομηχανίας 40 εκατομμυρίων τόνων πρόσθετης προσφοράς, το οποίο καταναλώνεται από την αγορά.
Η πίστη στη μακροπρόθεσμη αύξηση της ζήτησης που προκαλεί ρεκόρ επενδύσεων
Η αύξηση της ποικιλομορφίας των συμβατικών δομών, παρέχοντας ένα ευρύτερο φάσμα επιλογών για τους αγοραστές LNG

Ο αυξανόμενος ρόλος του φυσικού αερίου

Μάλιστα, η έκθεση χαιρέτισε το φυσικό αέριο ως ένα λιγότερο ρυπογόνο καύσιμο, σε σύγκριση με τον άνθρακα εκπέμποντας μεταξύ 45% και 55% λιγότερες εκπομπές αερίων θερμοκηπίου και λιγότερο από το ένα δέκατο των ατμοσφαιρικών ρύπων.
Από την πλευρά του, ο Maarten Wetselaar, διευθυντής της αγοράς φυσικού αερίου και νέων ενεργειακών μονάδων της Shell, δήλωσε ότι η παγκόσμια αγορά LNG εξακολούθησε να εξελίσσεται περαιτέρω το 2019 με αύξηση της ζήτησης για LNG και φυσικό αέριο στους τομείς της ενέργειας.
«Η καταγραφή των επενδύσεων στον εφοδιασμό θα ικανοποιήσει την αυξανόμενη ανάγκη των ανθρώπων για το πιο ευέλικτο και καθαρότερο καύσιμο» συμπλήρωσε.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης