Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kalin (Τουρκία): Απορρίψαμε ρωσική πρόταση για νέο χάρτη και νέα συμφωνία στην Ιντλίμπ

Kalin (Τουρκία): Απορρίψαμε ρωσική πρόταση για νέο χάρτη και νέα συμφωνία στην Ιντλίμπ
Μη αποδεκτές από τη Μόσχα οι απαιτήσεις της Τουρκίας
Χωρίς αποτέλεσμα ήταν οι διαπραγματεύσεις Ρωσίας – Τουρκίας για τη Συρία και ιδιαίτερα για την επαρχία Ιντλίμπ, καθώς όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας, Ibrahim Kalin η Τουρκία απέρριψε τις προτάσεις της Μόσχας.
Συγκεκριμένα, ο Kalin υποστήριξε ότι η Τουρκία απέρριψε πρόταση της Ρωσίας για ένα νέο χάρτη και για νέα συμφωνία για την επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας, προχωρώντας στην παραδοχή ότι οι συνομιλίες μεταξύ των δύο πλευρών δεν ικανοποίησαν τις απαιτήσεις της Τουρκίας.
Το αποτέλεσμα αυτό άλλωστε είχε ήδη φανεί και από χθεσινές δηλώσεις του Kalin, ο οποίος μετά την ολοκλήρωση του υπουργικού συμβουλίου, είχε υποστηρίξει πως «κανένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα δεν έχει προκύψει μέχρι στιγμής από τις διαπραγματεύσεις.
Υπενθυμίζεται πως το 2018, Ρωσία και Τουρκία είχαν καταλήξει στη ρωσική πόλη Σότσι σε μια συμφωνία που προέβλεπε τον τερματισμό των μαχών και την εγκατάσταση τουρκικών φυλακίων παρατήρησης στη συριακή επαρχία Ιντλίμπ.
Ωστόσο, τις τελευταίες εβδομάδες, οι κυβερνητικές δυνάμεις του Σύρου προέδρου Bashar al Assad, έχοντας και το πράσινο φως από τη Μόσχα, προελαύνουν προς την Ιντλίμπ – θεωρείται το τελευταίο προπύργιο των Σύρων ανταρτών – και έχουν εμπλακεί και σε μάχες με τις τουρκικές δυνάμεις, έχοντας ως αποτέλεσμα και το θάνατο Τούρκων στρατιωτών.
Μάλιστα ο πρόεδρος Erdogan έχει απειλήσει ότι σε περίπτωση που έστω και ένας Τούρκος στρατιώτης τραυματιστεί, η Τουρκία θα απαντήσει με κάθε διαθέσιμο μέσο και παντού στις δυνάμεις του Assad.
Παρόλο αυτά οι κυβερνητικές δυνάμεις του Σύρου προέδρου δεν σταματούν.
Πάντως και παρά την αποτυχία των διαπραγματεύσεων Ρωσίας – Τουρκίας, η Άγκυρα επιμένει πως πρέπει να εφαρμοστεί η συμφωνία του Σότσι και ότι η Τουρκία όχι μόνο θα διατηρήσει αλλά και θα ενισχύσει τις στρατιωτικές της δυνάμεις στην περιοχή.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης