Ενέργεια

Στροφή της εξαγωγικής δραστηριότητας της Σαουδικής Αραβίας προς τα πετροχημικά προϊόντα

Στροφή της εξαγωγικής δραστηριότητας της Σαουδικής Αραβίας προς τα πετροχημικά προϊόντα
Η Saudi Aramco είχε παραγωγή 8,9 δισεκατομμυρίων τυποποιημένων κυβικών ποδιών ημερησίως το 2018

Στην προσθήκη φυσικού αερίου και πετροχημικών προϊόντων προς εξαγωγή, σχεδιάζει να προχωρήσει η Σαουδική Αραβία, σύμφωνα με τον υπουργό Ενέργειας της χώρας.
Ειδικότερα, όπως αναμεταδίδει το Platts, ο πρίγκιπας Abdulaziz bin Salman σε τηλεοπτική ομιλία ανέφερε: «Σύντομα θα ακούσετε για την ικανότητα του βασιλείου να εξάγει φυσικό αέριο και να καταστεί πετροχημικός εξαγωγέας.
Η Σαουδική Αραβία προχωρά στην εξερεύνηση του φυσικού αερίου για να τροφοδοτήσει μια αναπτυσσόμενη βιομηχανική βάση και να αντικαταστήσει το αργό με αέριο στην παραγωγή ενέργειας. Παράλληλα, το βασίλειο σκοπεύει να παράγει το 70% της ενέργειας του από φυσικό αέριο και το 30% από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όπως ανέφερε προηγουμένως ο υπουργός. Σήμερα η χώρα καίει κυρίως πετρέλαιο για να παράγει ενέργεια.
Τον περασμένο Μάρτιο, ο πρώην υπουργός πετρελαίου, Khalid al-Falih ανακοίνωσε την ανακάλυψη μεγάλων ποσοτήτων αερίου στην Ερυθρά Θάλασσα, χωρίς να προσδιορίσει τις ποσότητες που βρέθηκαν.
Η Saudi Aramco, ο κρατικός ενεργειακός γίγαντας που είναι η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής πετρελαίου παγκοσμίως, είχε παραγωγή 8,9 δισεκατομμυρίων τυποποιημένων κυβικών ποδιών ημερησίως το 2018.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης