Τελευταία Νέα

Έναρξη δηλώσεων συμμετοχής στον κοινό διαγωνισμό ΑΠΕ του Απριλίου

tags :
Έναρξη δηλώσεων συμμετοχής στον κοινό διαγωνισμό ΑΠΕ του Απριλίου
Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων ολοκληρώνεται την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020
Ξεκίνησε να δέχεται η ΡΑΕ αιτήσεις συμμετοχής στον κοινό διαγωνισμό ΑΠΕ, ο οποίος πρόκειται να διεξαχθεί στις 2 Απριλίου. Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων την 25η Φεβρουαρίου 2020.

Υπενθυμίζεται ότι, με βάση την πρόσφατη απόφαση του υφυπουργού Γ.Θωμά, η μέγιστη δημοπρατούμενη ισχύς διαμορφώθηκε στα 600 MW. Επομένως, αυξήθηκε κατά 100 MW, σε σχέση με την προκήρυξη της ΡΑΕ, για την εκχωρούμενη ισχύ.

Η ανώτατη επιτρεπόμενη τιμή ανέρχεται σε 61,32€/MWh. Το επίπεδο ανταγωνισμού ορίζεται στο 40%. Στη σχετική ανακοίνωση της ΡΑΕ, υπάρχουν αναρτημένοι λεπτομερείς οδηγοί για την υποβολή των σχετικών αιτήσεων.

Επιλέξιμα έργα

Υπενθυμίζεται ότι στις ανταγωνιστικές διαδικασίες της συγκεκριμένης κατηγορίας μπορούν να λάβουν μέρος αιολικοί σταθμοί μέγιστης ισχύος παραγωγής μεγαλύτερης των 50 MW, φωτοβολταϊκοί σταθμοί εγκατεστημένης ισχύος μεγαλύτερης των 20 MW, όπως επίσης και συγκροτήματα τουλάχιστον δύο αιολικών σταθμών που έχουν κοινό σημείο σύνδεσης στο σύστημα ή το δίκτυο μέγιστης ισχύος παραγωγής μεγαλύτερης των 50 MW.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν επίσης συγκροτήματα τουλάχιστον δύο φωτοβολταϊκών σταθμών που έχουν κοινό σημείο σύνδεσης στο σύστημα ή το δίκτυο εγκατεστημένης ισχύος μεγαλύτερης των 20 MW, όπως και συγκροτήματα τουλάχιστον ενός αιολικού και ενός φωτοβολταϊκού σταθμού που έχουν κοινό σημείο σύνδεσης στο σύστημα ή το δίκτυο μέγιστης ισχύος παραγωγής μεγαλύτερης των 50 MW. Το ίδιο ισχύει και με τους φωτοβολταϊκούς σταθμούς που έχουν ενταχθεί σε καθεστώς fast track, ανεξαρτήτως ύπαρξης ή μη κοινού σημείου σύνδεσης στο Σύστημα ή το Δίκτυο, συνολικής εγκατεστημένης ισχύος μεγαλύτερης των 20 MW.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης