Φυσικό Αέριο

Η Noble Energy προχώρησε σε διαγραφή 1,1 δισ. δολ. εν μέσω χαμηλών τιμών φυσικού αερίου

Η Noble Energy προχώρησε σε διαγραφή 1,1 δισ. δολ. εν μέσω χαμηλών τιμών φυσικού αερίου
Η Noble μείωσε τα σχέδια δαπανών για το 2020 σε 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια από 1,8 δισεκατομμύρια δολάρια, 400 εκατομμύρια δολάρια λιγότερα από την προηγούμενη εκτίμησή της
Η Noble Energy ανακοίνωσε την Τετάρτη 12/2/2020 ότι χρέωσε 1,16 δις. δολ. για τα στοιχεία του ενεργητικού της στη λεκάνη Eagle Ford, καθιστώντας την τον τελευταίο παραγωγό που προχωρεί σε διαγραφή στοιχείων φυσικού αερίου, καθώς οι τιμές μειώνονται εν μέσω ρεκόρ αμερικανικής παραγωγής και της παγκόσμιας υπερπροσφοράς.
Πολλοί μεγάλοι παραγωγοί αερίου, όπως η EQT Corp και η CNX Resources, μείωσαν την αξία του ενεργητικού παραγωγής τις τελευταίες εβδομάδες, ενώ αναλυτές και επενδυτές προβλέπουν περαιτέρω περικοπές δαπανών και μειώσεις από τους παραγωγούς σχιστόλιθου.
Η επιβάρυνση οδήγησε την Noble να καταγράψει μεγαλύτερη τριμηνιαία ζημιά, αν και η προσαρμοσμένη ζημιά της κατά 5 σεντ ανά μετοχή ήταν μικρότερη από την αναμενόμενη, χάρη στον υψηλότερο όγκο πωλήσεων. Οι αναλυτές κατά μέσον όρο ανέμεναν απώλειες 8 σεντ, σύμφωνα με τα στοιχεία της IBIN για το Refinitiv.
Η Noble μείωσε επίσης τα σχέδια δαπανών για το 2020 σε 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια από 1,8 δισεκατομμύρια δολάρια, 400 εκατομμύρια δολάρια λιγότερα από την προηγούμενη εκτίμησή της καθώς οι επενδυτές απαιτούν υψηλότερες αποδόσεις.
Η εταιρεία με έδρα το Χιούστον δήλωσε ότι αναμένει όγκο πωλήσεων μεταξύ 385.000 και 405.000 βαρελιών ισοδύναμου πετρελαίου ημερησίως (boepd) το 2020. Αυτό είναι περίπου 10% υψηλότερο από το 2019, ενισχυμένο από την μερική ιδοκτησία του Leviathan στο Ισραήλ, το οποίο τέθηκε σε σύμδεση στο τέλος του 2019.
Το Leviathan, μία από τις μεγαλύτερες ανακαλύψεις υπεράκτιου αερίου του κόσμου την τελευταία δεκαετία, άρχισε τις εξαγωγές τον Ιανουάριο και ήδη προμηθεύει το Ισραήλ, την Αίγυπτο και την Ιορδανία με φυσικό αέριο.
Η Noble, η οποία δραστηριοποιείται στη λεκάνη DJ στο Colarado, στη λεκάνη Delaware της Permian και στο Eagle Ford του Τέξας στις Ηνωμένες Πολιτείες, ανακοίνωσε ότι οι πραγματικές της τιμές αργού και συμπυκνωμάτων αυξήθηκαν κατά 5,5% στα 55,90 δολάρια ανά βαρέλι από τις χερσαίες επιχειρήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες .
Η καθαρή ζημία που αναλογεί στην εταιρεία ήταν 1,21 δισ. δολάρια ή 2,52 δολάρια ανά μετοχή για το τέταρτο τρίμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου, σε σύγκριση με ζημία 824 εκατ. δολαρίων ή 1,72 δολάρια ανά μετοχή πέρυσι.
Ο συνολικός όγκος πωλήσεων αυξήθηκε κατά 6,6%, φθάνοντας στα 373.000 boepd το τρίμηνο.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης