Τελευταία Νέα
Φυσικό Αέριο

Σε διαγραφές προχωρούν οι εταιρείες παραγωγής σχιστολιθικού φυσικού αερίου στις ΗΠΑ εν μέσω πτώσης των τιμών

Σε διαγραφές προχωρούν οι εταιρείες παραγωγής σχιστολιθικού φυσικού αερίου στις ΗΠΑ εν μέσω πτώσης των τιμών
Η παραγωγή φυσικού αερίου στις Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκεται σε επίπεδα ρεκόρ, ξεπερνώντας την εγχώρια κατανάλωση και οδηγώντας σε παγκόσμια υπερπροσφορα
Οι αμερικανοί παραγωγοί σχιστολιθικού φυσικού αερίου πρόκειται να προχωρήσουν σε περικοπές και μειώσεις δαπανών, καθώς επενδυτές και αναλυτές εκτιμούν ότι οι τιμές που βρίσκονται σε χαμηλά τετραετίας και η απόρριψη από την Κίνα ορισμένων εισαγωγών φυσικού αερίου επιβάρυναν τα κέρδη.
Η παραγωγή φυσικού αερίου στις Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκεται σε επίπεδα ρεκόρ, ξεπερνώντας την εγχώρια κατανάλωση και οδηγώντας σε παγκόσμια υπερπροσφορά.
Την ίδια στιγμή, η Κίνα, ο μεγαλύτερος εισαγωγέας φυσικού αερίου στον κόσμο, έχει απορρίψει τις αποστολές με την πρόβλεψη της ζήτησης να αυξάνεται με τον πιο αργό ρυθμό σε τέσσερα χρόνια εν μέσω της επιδημίας κορωναϊού.
Ως αποτέλεσμα, αρκετοί μεγάλοι παραγωγοί φυσικού αερίου έχουν μειώσει την αξία των περιουσιακών τους στοιχείων παραγωγής.
Η EQT Corp, ο μεγαλύτερος παραγωγός φυσικού αερίου στις ΗΠΑ, δήλωσε πρόσφατα ότι θα χρειαστεί διαγραφή 1,8 δισ. δολ., ακολουθώντας την CNX Resources Corp, την Royal Dutch Shell Plc και την Chevron Corp για τη μείωση της αξίας των δραστηριοτήτων αερίου.
Οι παραγωγοί σχιστολιθικού φυσικού αερίου της Antero Resources Corp, η Cabot Oil & Gas Corp και η EQT ανακοινώνουν τα αποτελέσματα του τέταρτου τριμήνου τις επόμενες ημέρες. Η Antero δεσμεύτηκε να πωλήσει περιουσιακά στοιχεία ενώ η Cabot σχεδιάζει μείωση 27% στον προϋπολογισμό γεωτρήσεων.
Τα συμβόλαια φυσικού αερίου στις ΗΠΑ υποχώρησαν 5% τη Δευτέρα σε 1,77 δολάρια ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες (mmBtu), σε τετραετές χαμηλό, πολύ χαμηλότερο από τα 2,50 δολάρια/ mmBtu που χρειάζονται αρκετοί παραγωγοί για να έχουν κέρδη.
Οι μέσες τιμές αναμένεται να μειωθούν φέτος σε χαμηλά επίπεδα δύο δεκαετιών, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του Reuters.
Αυτό όμως δεν εμποδίζει τις πετρελαϊκές εταιρείες να προχωρούν σε νέες γεωτρήσεις, καθώς περίπου το ήμισυ της αύξησης της παραγωγής αερίου από τις ΗΠΑ προέρχεται από πετρελαιοπηγές που το παράγουν ως παραπροϊόν, σύμφωνα με την S & P Global Ratings.

Η παραγωγή αερίου προβλέπεται να αυξηθεί κατά 3% φέτος στα 94,7 δισ. κυβικά πόδια την ημέρα (bcfd), σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΙΑ.
"Ακόμη και αν η τιμή του αερίου φτάσει στο μηδέν, δεν αλλάζει τα επιχειρηματικά μας σχέδια", δήλωσε ο Matt Gallagher, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας παραγωγής σχιστολιθικού Parsley Energy Inc, εξηγώντας ότι οι παραγωγοί που επωφελούνται από την πώληση υγρών φυσικού αερίου όπως το βουτάνιο ή το προπάνιο , θα συνεχίσουν να αποστέλλουν το φυσικό αέριο στην αγορά παρά τις τοπικές τιμές που διαπραγματεύονται σε χαμηλά επίπεδα.
Ορισμένες εταιρείες φυσικού αερίου έχουν αντιστάθμιση ή κλειδωμένες τιμές κατά τις καλύτερες ημέρες, δήλωσε ο John Thieroff, αντιπρόεδρος της Moody's Investors Service, παρέχοντας μια ανάσα στα αποτελέσματα αυτού του τριμήνου. Εκείνοι με μεγάλα χρέη που θα πληρωθούν φέτος θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν μειωμένη ρευστότητα, είπε.
"Πιστεύουμε ότι θα είναι μια μαλακή αγορά για μερικά χρόνια", δήλωσε ο Thieroff. Η Moody's μείωσε τις εκτιμήσεις του χρέους σε έξι παραγωγούς φυσικού αερίου των ΗΠΑ τον περασμένο Νοέμβριο λόγω αδύναμης τιμολόγησης.
Οι αδύναμες τιμές του φυσικού αερίου έχουν πλήξει και επιχειρήσεις πετρελαιαγωγών και εταιρείες πετρελαϊκών υπηρεσιών που δραστηριοποιούνται σε τομείς υψηλού κόστους.
Η Patterson-UTI Energy Inc, μια εταιρεία παροχής υπηρεσιών, προειδοποίησε, την περασμένη εβδομάδα, τους επενδυτές ότι τα αποτελέσματα για το τρίμηνο θα υποχωρήσουν επειδή ένας πελάτης έκλεισε δύο από τις μονάδες fracking.
Με τους παραγωγούς που προσπαθούν να εκφορτώσουν πεδία φυσικού αερίου, οι «κυνηγοί» όπως η Kalnin Ventures, αγοράζει ακίνητα από την Carrizo, Range Resources Corp με μια επικείμενη συμφωνία για πηγάδια της Devon Energy Corp στο Τέξας.
Η Kalnin, μια εταιρεία επενδύσεων με έδρα το Κολοράντο, θα διατηρήσει τα φρεάτια χωρίς νέες γεωτρήσεις, εκτός αν οι τιμές ανακάμψουν στα 3,50 δολάρια ανά mmBtu, δήλωσε ο CEO Christopher Kalnin.
"Αρχίσαμε να τις αγοράζουμε όταν οι τιμές ήταν χαμηλές, έτσι ώστε η βάση μας (κόστος) ήταν ήδη αρκετά χαμηλή", δήλωσε ο Kalnin.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης