Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Total: Ο Pouyanne απορρίπτει την ιδέα εξαγοράς της Tullow Oil

Total: Ο Pouyanne απορρίπτει την ιδέα εξαγοράς της Tullow Oil
Η Total είναι εταίρος σε όλες τις αναπτυσσόμενες αγορές με την Tullow Oil, της οποίας η κεφαλαιοποίηση μειώθηκε σε περίπου 633 εκατομμύρια λίρες την περασμένη εβδομάδα από 3,28 δισεκατομμύρια λίρες το Σεπτέμβριο
Ο επικεφαλής της Total, Patrick Pouyanne απέρριψε την ιδέα ότι θα μπορούσε να αγοράσει τον συνεργάτη του στην Ανατολική Αφρική και τη Γουιάνα, Tullow Oil, η μετοχή της οποίας υποχώρησε σε 19ετή χαμηλά τον Δεκέμβριο από μια σειρά κακών ειδήσεων, η οποία ευνόησε την κερδοσκοπία.
Η Total είναι εταίρος σε όλες τις αναπτυσσόμενες αγορές με την Tullow Oil, της οποίας η κεφαλαιοποίηση μειώθηκε σε περίπου 633 εκατομμύρια λίρες την Τετάρτη από 3,28 δισεκατομμύρια λίρες το Σεπτέμβριο.
Η εταιρεία μειώνει το εργατικό της δυναμικό και προχωρεί σε αναδιάρθρωση του χαρτοφυλακίου της.
Εν μέσω κερδοσκοπίας του κλάδου σχετικά με ενδεχόμενο στόχο εξαγοράς της Tullow, ο Pouyanne δήλωσε στο Reuters όταν ρωτήθηκε αν η Total μπορεί να αγοράσει τον Tullow: "Σταματήστε να ονειρεύεστε ... Όχι".
Στα τέλη του 2019, η Tullow είχε χρέη ύψους 2,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων, λόγω της υποχώρησης της τιμής του πετρελαίου, με τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Brent να υποχωρούν κάτω από τα 30 δολάρια το βαρέλι το 2016.
Τα υψηλά χρέη μπορούν να κάνουν την αγορά περιουσιακών στοιχείων μια πιο ελκυστική επιλογή από μια εταιρική πώληση.
Στην υπεράκτια Γουιάνα, η Tullow κατέχει το 60% και τη Total το 25% του ομίλου Orinduik, εκτιμάται ότι θα έχει περίπου 5,1 δισεκατομμύρια βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου.
Η Total κατέχει επίσης το 25% στο μπλοκ Kanuku, δίπλα στο Orinduik, στο οποίο η Tullow κατέχει το 37,5%.
Ενώ δύο από τα προηγούμενα πηγάδια της Tullow στο Orinduik παρήγαγαν βαρύ πετρέλαιο, θέτοντας σε αμφισβήτηση την ποιότητα της δεξαμενής, άλλα πηγάδια που στόχευαν σε βαθύτερα στρώματα προκάλεσαν ελπίδες αναζωογόνησης του πετρελαίου για την εμπορική εκμετάλλευση φρεατίων.

Ο Pouyanne δήλωσε ότι αναμένει δύο ή τρία πηγάδια να διανοιχθούν στην ανοικτή θάλασσα στη Γουιάνα φέτος. Η Total, η Tullow και ο εκπρόσωπος του Orinduik πρόκειται να συναντηθούν αυτό το μήνα και να συζητήσουν τα επόμενα βήματα για τις γεωτρήσεις στη Γουιάνα.
Στην Ουγκάντα και την Κένυα, η Total και η Tullow συνεργάζονται στα πρώτα πετρελαϊκά έργα της χώρας τα οποία είναι σε εξέλιξη, αλλά και τα δύο έργα έχουν αντιμετωπίσει εμπόδια.
Στην Ουγκάντα, μια συμφωνία της Tullow να πουλήσει ένα κομμάτι της συμμετοχής της στην Total, ακυρώθηκε τον Αύγουστο λόγω φορολογικών διαφωνιών με την κυβέρνηση.
Η κυβέρνηση της Ουγκάντα ανακοίνωσε τον Δεκέμβριο ότι είχε διευθετήσει τη διαμάχη με τις εταιρείες, αλλά δεν έχουν ακόμη επιβεβαιώσει καμία τέτοια συμφωνία.
Ο Pouyanne ανέφερε στους δημοσιογράφους ότι οι συζητήσεις ήταν ακόμη σε εξέλιξη, αλλά ότι πρέπει επίσης να αντιμετωπιστούν τα «οικονομικά ζητήματα» της Tullow.
Στην Κένυα, Tullow και Total στοχεύουν να μειώσουν τα ποσοστά συμμετοχής τους με μια κοινή πώληση που θα μπορούσε να οδηγήσει στην έξοδο της Tullow εν μέσω αβεβαιότητας σχετικά με την έναρξη του σχεδίου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης