Φυσικό Αέριο

Εντυπωσιάζει το νέο σούπερ γιότ του Bill Gates - Λειτουργεί με υγροποιημένο υδρογόνο

Εντυπωσιάζει το νέο σούπερ γιότ του Bill Gates - Λειτουργεί με υγροποιημένο υδρογόνο
Eπισημαίνεται πως το υδρογόνο αντλείται μέσω ενός ειδικού τύπου κυψέλης καυσίμου που το μετατρέπει σε ηλεκτρισμό

Στην αγορά ενός φιλικού προς το περιβάλλον super yacht, προχώρησε ο δισεκατομμυριούχος Bill Gates, σύμφωνα με τα όσα αναμεταδίδει η Dailymail.
Ειδικότερα, πρόκειται για μια «πλωτή πολιτεία» που λειτουργεί με υγροποιημένο υδρογόνο και θεωρείται ο ορισμός της πολυτέλειας.
Το «Aqua» των 645 εκατομμυρίων δολαρίων, έχει μήκος 112 μέτρα, 5 καταστρώματα, μπορεί να φιλοξενήσει έως 14 άτομα.
Οι φωτογραφίες βέβαια μιλούν από μόνες τους, καθώς στο εν λόγω yatch (που θα το παραλάβει το 2024) υπάρχουν μεταξύ άλλων αίθουσες γυμναστηρίου, γιόγκα και μασάζ, ειδικά συστήματα θέρμανσης-τζάκια, ενώ στο πίσω κατάστρωμα ξεπροβάλλει μια εντυπωσιακή πισίνα με καταρράκτη.

Όσον αφορά το νέο αυτό τύπο καυσίμου, επισημαίνεται πως το υδρογόνο αντλείται μέσω ενός ειδικού τύπου κυψέλης καυσίμου που το μετατρέπει σε ηλεκτρισμό, ενώ βγάζει νερό που μπορεί να αντλείται με ασφάλεια στον ωκεανό.
Σχετικά με την ταχύτητα μπορεί να φτάσει τους 17 κόμβους και να ταξιδέψει 3.750 μίλια πριν να χρειαστεί να ανεφοδιάσει, αρκετά για να καλύψει μια διέλευση Ατλαντικού από τη Νέα Υόρκη στο Southampton.
Τέλος, ο σχεδιαστής του τεράστιου αυτού project, Sander Sinot ελπίζει ότι θα προετοιμάσει το δρόμο για ένα πιο οικολογικό μέλλον για τη βιομηχανία τέτοιου είδους κατασκευών.

www.worldenergynews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης