Ενέργεια

Οι ΗΠΑ θα παρατείνουν την εξαίρεση του Ιράκ για την εισαγωγή ιρανικής ενέργειας

tags :
Οι ΗΠΑ θα παρατείνουν την εξαίρεση του Ιράκ για την εισαγωγή ιρανικής ενέργειας
Η παράταση συμφωνήθηκε επειδή το Ιράκ είχε δείξει ότι έλαβε μέτρα για να γίνει πιο αυτοδύναμο για τις ενεργειακές του ανάγκες
Οι Ηνωμένες Πολιτείες συμφώνησαν να επεκτείνουν την απαλλαγή του Ιράκ για να εισάγει ιρανικό ενεργειακό εφοδιασμό, συμπεριλαμβανομένου του φυσικού αερίου, ανέφεραν δύο Ιρακινές κυβερνητικές αρχές τη Δευτέρα 10/2/2020.
Η Ουάσιγκτον επέκτεινε επανειλημμένα την απαλλαγή για τη Βαγδάτη για χρήση κρίσιμων παροχών ενέργειας από το Ιράν για το ηλεκτρικό δίκτυο της, για περιόδους 90 ή 120 ημερών. Ένας από τους αξιωματούχους είπε ότι αυτή η τελευταία παράταση θα διαρκούσε 120 ημέρες.
Η παράταση συμφωνήθηκε επειδή το Ιράκ είχε δείξει ότι έλαβε μέτρα για να γίνει πιο αυτοδύναμο για τις ενεργειακές του ανάγκες, δήλωσε ένας από τους αξιωματούχους και λιγότερο εξαρτάται από το Ιράν, του οποίου ο ενεργειακός τομέας υπόκειται σε σκληρές κυρώσεις από τις ΗΠΑ.
"Η παράταση θα ανανεωθεί επειδή το Ιράκ έχει αναλάβει σημαντικά βήματα στην επένδυση στο αέριο του Ιράκ", ανέφερε ένας από τους αξιωματούχους. Είπε ότι η πρόσφατη έγκριση από το ιρακινό κράτος των συμβάσεων για την ανάπτυξη πεδίων φυσικού αερίου στην ανατολή της χώρας ήταν βασικός παράγοντας.
"Αυτό θεωρείται καλό όσον αφορά τις ΗΠΑ," είπε ο αξιωματούχος.
Εκπρόσωπος του υπουργείου ηλεκτρικής ενέργειας δήλωσε ότι συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις σχετικά με την επέκταση και το πιθανό χρονικό πλαίσιο.
Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ επέκτεινε την παράτηση που επέτρεπε στο Ιράκ να εισάγει φυσικό αέριο και ηλεκτρισμό από το Ιράν τον Οκτώβριο για περίοδο 120 ημερών, πράγμα που σημαίνει ότι πρόκειται για ανανεωθεί αυτή την εβδομάδα.
Η Ουάσινγκτον επέμεινε ότι το πλούσιο σε πετρέλαιο Ιράκ, ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός του ΟΠΕΚ, κινείται προς την ενεργειακή αυτάρκεια ως προϋπόθεση για την απαλλαγή του για την εισαγωγή ιρανικής ενέργειας.


www.worldenenrgynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης