Φυσικό Αέριο

Επένδυση 113 εκατ. ευρώ της OMV το 2019 στον αγωγό Nord Stream 2

Επένδυση 113 εκατ. ευρώ της OMV το 2019 στον αγωγό Nord Stream 2

H εν λόγω εταιρεία είναι μια από τους πέντε ευρωπαίους εταίρους της Gazprom

Στα 113 εκατ. ευρώ έφτασε το 2019 το κόστος της επένδυσης της Αυστριακής εταιρείας OMV, στο έργο του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2.

Υπενθυμίζεται ότι η εν λόγω εταιρεία είναι μια από τους πέντε ευρωπαίους εταίρους της Gazprom.

Οι Ευρωπαίοι εταίροι της Gazprom στο πρόγραμμα περιλαμβάνουν την OMV της Αυστρίας, την Uniper και την Wintershall της Γερμανίας, τη Engie της Γαλλίας και την βρετανική ολλανδική Royal Dutch Shell.

«Οι ταμειακές ροές από επενδυτικές δραστηριότητες το 2019 περιλάμβαναν ταμειακή εκροή ύψους (113) εκατ. Ευρώ σε σχέση με τις συμφωνίες χρηματοδότησης για το έργο αγωγού Nord Stream 2» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την OMV, κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2019 επενδύθηκαν 25 εκατ. ευρώ στο έργο.

Η πορεία του έργου

Σε τελευταία ανάλυση απομένουν μόνο 150 χιλιόμετρα για να ολοκληρωθεί ο αγωγός φυσικού αερίου μεταξύ Ρωσίας και Γερμανίας. Η Ρωσία προτίθεται, όμως, να τον ολοκληρώσει μόνη της, αλλά τεχνική υποστήριξη από τη Γερμανία δεν μπορεί να περιμένει. Στο Βερολίνο, υπάρχει πολύ μεγάλη ανησυχία ότι αυτό θα ερεθίσει περαιτέρω τους Αμερικανούς. Αντ’ αυτού, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση βασίζεται στη διπλωματία. «Αγωνιζόμαστε για την αναστολή των κυρώσεων των ΗΠΑ, έτσι ώστε η ολοκλήρωση του Nord Stream 2 να μην καθυστερήσει περαιτέρω», εξήγησε ένας κορυφαίος Γερμανός διπλωμάτης.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης