Επικαιρότητα

Μυτιληναίος – Βενιζέλος στους Δελφούς για: Οικονομική Ανάπτυξη και Eθνική Ισχύ

Μυτιληναίος – Βενιζέλος στους Δελφούς για: Οικονομική Ανάπτυξη και Eθνική Ισχύ

Θεματικές ενότητες θα αφιερωθούν στην κλιματική αλλαγή, στα γεωπολιτικά, σε θέματα μακροοικονομίας και στο ενεργειακό μεταξύ άλλων

«Οικονομική ανάπτυξη και εθνική ισχύς» θα είναι το ζήτημα που θα αναλύσουν στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, το Σάββατο 7 Μαρτίου 2020, οι Ευάγγελος Μυτιληναίος και Ευάγγελος Βενιζέλος.

Το θέμα αναμένεται να έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς αφορά δύο μεγάλες προκλήσεις για τη χώρα μας, η οποία αναζητεί αυτή τη στιγμή τον δρόμο προς μια εδραίωση υψηλών ρυθμών ανάπτυξης από τη μία και από την άλλη ανάκτηση της εθνικής της δυναμικής.

Πρόκειται για δύο αλληλένδετες έννοιες, όπου η οικονομική ανάπτυξη αποτελεί μεν προϋπόθεση. Από την άλλη πλευρά, η εθνική ισχύς είναι το ζητούμενο σε μια περίοδο όπου η Ελλάδα μπορεί να ενισχύσει την θέση της σημαντικά, αξιοποιώντας τη γεωστρατηγική της σημασία.

Ασφαλώς, μια αυξημένη εθνική δυναμική μπορεί να βοηθήσει περαιτέρω την οικονομική ανάπτυξη.

Το πρόγραμμα του Συνεδρίου παρουσιάστηκε σήμερα από τον Συμεών Τσομώκο και τους συνεργάτες του με την παρουσία σημαντικών διεθνών παραγόντων από διεθνείς φορείς και οργανισμούς, καθώς και των σημαντικότερων εκπροσώπων της πολιτικής ηγεσίας. Παρόντες θα είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σημαντικές προσωπικότητες από τον ευρύτερο χρηματικό και τραπεζικό χώρο θα είναι παρόντες, όπως ο κ. Μιχάλης Σάλλας, ο Κ. Σπύρος Θεοδωρόπουλος της Chipita, εφοπλιστές, πρωτοκλασάτα τραπεζικά στελέχη και εκπρόσωποι της ναυτιλίας, όπως ο κ. Συμεών Παληός.

Θεματικές ενότητες θα αφιερωθούν στην κλιματική αλλαγή, στα γεωπολιτικά, σε θέματα μακροοικονομίας και στο ενεργειακό μεταξύ άλλων.

Συνολικά θα παραστούν 600 ομιλητές στις 4 ημέρες του Συνεδρίου από 5-8 Μαρτίου του 2020.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης