Χρηματιστήριο & Αγορές

Η Wall αποθέωσε την TESLA με άνοδο 60% σε 5 ημέρες ενώ πούλησε fund από την Σ.Αραβία

tags :
Η Wall αποθέωσε την TESLA με άνοδο 60% σε 5 ημέρες ενώ πούλησε fund από την Σ.Αραβία

H Tesla δείχνει τον δρόμο για την ανάπτυξη των ηλεκτρικών αυτοκινήτων

 

Μεγάλο "παιχνίδι" με την μετοχή της TESLA στην Wall, η οποία έκλεισε με ημερήσια κέρδη 13,78% στα 887,21 δολάρια με άνοιγμα στα 882,96 και κορύφωση τα 968,94 δολάρια.Στο after hours trading υποχώρησε μέχρι τα 766 δολάρια αλλά οι διακυμάνσεις συνέχισαν να είναι μεγάλες.
Παράλληλα σχεδόν στο 10.000% είναι τα πιθανά κέρδη που αποκόμισαν μέσα σε έξι μέρες οι traders που διέθεταν call options της Tesla!
Οι μετοχές στον κατασκευαστή ηλεκτρικών αυτοκινήτων έχουν αυξηθεί περίπου 60% σε 5 ημέρες για να φτάσουν το επίπεδο των 900 δολαρίων για πρώτη φορά.Οι short θέσεις συνετρίβησαν ενώ σύμφωνα με το Bloomberg πούλησε την θέση του και long fund από την Σαουδική Αραβία.

Τα option αντίστοιχα πουλιώνται στα 800 δολάρια, αφού σημείωσαν άνοδο από 25 σεντς στα 24,22 δολάρια.
Επίσης, τα call options αξίας 1.000 δολαρίων αυξήθηκαν από 2 σεντς στα 1,98 δολ., σημειώνοντας άνοδο 9,800%.
Την ίδια ώρα, ο μέσος όγκος δικαιωμάτων προαίρεσης αγοράς διάρκειας 10 ημερών υπερδιπλασιάστηκε από τις αρχές Δεκεμβρίου, όπως και η υποκείμενη ασφάλεια.


Tesla call options rise nearly 10,000% on Monday

Σημαντική ώθηση στη μετοχή της Tesla έδωσαν τα αποτελέσματα κερδοφορίας που ανακοίνωσε η εταιρεία την περασμένη εβδομάδα, με κέρδη 105 εκατ. δολαρίων για το τέταρτο τρίμηνο, τα οποία και έκαναν τους short να άρουν τις ανοιχτές τους θέσεις.
Τις τελευταίες μέρες, η Tesla έφτασε να έχει κεφαλαιοποίηση 161 δισ. δολάρια, μεγαλύτερη και από τις τρεις μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες των ΗΠΑ, τις General Motors, Ford και Fiat Chrysler, οι οποίες έχουν συνολική αξία 104 δισ. δολάρια.

Η μετοχή της TESLA σημείωσε την φρενήρη άνοδο επειδή οι αγορές λατρεύουν τις νέες ιδέες, τις καινοτομίες και τις εμβληματικές επενδύσεις. Είναι ένα μήνυμα για όποιον οραματίζεται τα νέα μοντέλα ανάπτυξης.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης