Πετρέλαιο

Επείγουσα συνάντηση τον επόμενο μήνα σχεδιάζουν τα μέλη του ΟΠΕΚ

Επείγουσα συνάντηση τον επόμενο μήνα σχεδιάζουν τα μέλη του ΟΠΕΚ

Σε συναγερμό παραμένει η παγκόσμια κοινότητα για την επιδημία της ιογενούς πνευμονίας που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός

Επείγουσα συνάντηση τον επόμενο μήνα σχεδιάζουν τα μέλη του ΟΠΕΚ, σύμφωνα με το Bloomberg, καθώς οι τιμές του πετρελαίου βρίσκονται σε φθίνουσα πορεία μετά τον αντίκτυπο του κορωναϊού στις αγορές.

Ο υπουργός Ενέργειας της Αλγερίας, Mohamed Arkab δήλωσε ότι η συνεδρίαση της ομάδας παραγωγών που έχει προγραμματιστεί για το Μάρτιο είναι πιθανόν να μεταφερθεί στο Φεβρουάριο, με την απόφαση να λαμβάνεται τις προσεχείς ημέρες.

Ένας άλλος εκπρόσωπος του Οργανισμού πως υπάρχει πιθανότητα η συνάντηση αυτή να γίνει την άλλη εβδομάδα, ενώ άλλοι αντιπρόσωποι δήλωσαν ότι αγνοούσαν οποιαδήποτε συζήτηση για να προωθήσουν την ημερομηνία της συνεδρίασης. Ο ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοί του πρόκειται να συναντηθούν στις 5-6 Μαρτίου για να συζητήσουν το μέλλον των περικοπών στην παραγωγή πετρελαίου που λήγουν στα τέλη Μαρτίου.

Ως προς την τρέχουσα επικαιρότητα, σε συναγερμό παραμένει η παγκόσμια κοινότητα για την επιδημία της ιογενούς πνευμονίας που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός, καθώς παρά τα συνεχή και ιδιαίτερα αυστηρά μέτρα που λαμβάνει η Κίνα, ο ιός όχι μόνο δεν περιορίζεται αλλά εξακολουθεί να εξαπλώνεται.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης