Ενέργεια

Η AGL Energy αγοράζει ενέργεια από νέα μεγάλη μπαταρία στην Αυστραλία

Η AGL Energy αγοράζει ενέργεια από νέα μεγάλη μπαταρία στην Αυστραλία

Το έργο της Vena θα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη μπαταρία της Αυστραλίας


 

Η AGL Energy, ο μεγαλύτερος παραγωγός ενέργειας της Αυστραλίας, υπέγραψε την αγορά αποθηκευμένης ενέργειας από μια μπαταρία των 100 megawatt (MW) που θα κατασκευαστεί από τον εταιρεία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας Vena Energy στην πολιτεία Queensland, όπου υπάρχει αυξανόμενη προσφορά ηλιακής ενέργειας.
Η Vena ανακοίνωσε ότι το έργο, που θα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη μπαταρία της Αυστραλίας μετά την επέκταση της μπαταρίας Tesla στη Νότια Αυστραλία, θα κοστίσει 120 εκατομμύρια δολάρια Αυστραλίας (82 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ) και θα είναι σε θέση να παρέχει αρκετή ενέργεια κατά μέσο όρο για 57.000 κατοικίες.
Η κατασκευή πρόκειται να ξεκινήσει τον Ιούλιο και αναμένεται να διαρκέσει περίπου ένα χρόνο, δήλωσε ο επικεφαλής της Vena Energy Nitin Apte.
Η Vena Energy, μια ανεξάρτητη εταιρεία παραγωγής ενέργειας που επικεντρώνεται στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, ανήκει στην Global Infrastructure Partners, ένα ιδιωτικό επενδυτικό ταμείο.
Η μπαταρία της Vena, η οποία θα κατασκευαστεί στο Wandoan του νοτιοδυτικού Queensland, θα μπορέσει να απορροφήσει την πλεονάζουσα ηλιακή ενέργεια και να την απελευθερώσει   όταν το αιολικό πάρκο AGop's Coopers Gap και άλλες αιολικές και ηλιακές πηγές δεν δημιουργούν, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της AGL Brett Redman.
Η AGL υπέγραψε παρόμοια συμφωνία πέρυσι για να αγοράσει ενέργεια από την Maoneng Group, η οποία αναπτύσσει τέσσερις μεγάλες μπαταρίες συνολικής χωρητικότητας 200MW / 400MWh μέχρι το 2023.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης