Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ενδιαφέρον BlackRock και GIP για τον αγωγό των 15 δισ. δολ. της Adnoc

Ενδιαφέρον BlackRock και GIP για τον αγωγό των 15 δισ. δολ. της Adnoc

Ο πετρελαϊκός γίγαντας του Αμπού Ντάμπι αναμένει προσφορές για τον πρώτο γύρο μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου


Η BlackRock Inc., οι εταίροι της Global Infrastructure Partners και η KKR & Co. είναι μεταξύ αυτών που εξετάζουν το ενδεχόμενο συμμετοχής σε αγωγούς φυσικού αερίου που πουλά ο κρατικός ενεργειακός γίγαντας του Αμπού Ντάμπι.
Τα ταμεία IFM Investors Pty και Ontario Teachers’ Pension Plan μελετούν επίσης τις προσφορές για συμμετοχή στο αγωγό φυσικού αερίου της Abu Dhabi National Oil Co., (ADNOC). Μια συμφωνία θα μπορούσε να αποτιμήσει την επιχείρηση σε 15 δις. δολάρια, συμπεριλαμβανομένου του χρέους, σύμφωνα με πηγές του Bloomberg.
Ο γίγαντας του πετρελαίου αναμένει να λάβει προσφορές πρώτου γύρου στα μέσα Φεβρουαρίου. Η Adnoc επιδιώκει να πουλήσει έως και το 49% της επιχείρησης μέσω μίσθωσης.
Το Αμπού Ντάμπι, η πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, είναι μεταξύ των παραγωγών πετρελαίου του Περσικού Κόλπου που ανοίγουν τις δραστηριότητές τους σε εξωτερικές επενδύσεις προκειμένου να προσελκύσουν νέα κεφάλαια και να διαφοροποιήσουν τις οικονομίες τους. Η Adnoc έχει συγκεντρώσει δισεκατομμύρια δολάρια εισάγοντας εταίρους για επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένης της μονάδας διύλισης και των δραστηριοτήτων γεώτρησης.

Δεν έχουν ληφθεί τελικές αποφάσεις και δεν υπάρχει καμία βεβαιότητα ότι οι εταιρείες θα προχωρήσουν με προσφορές για συμμετοχή στα αγωγούς αερίου Adnoc, σύμφωνα με τις πηγές.
Η KKR και η BlackRock συμφώνησαν πέρυσι να επενδύσουν 4 δισεκατομμύρια δολάρια σε αγωγούς πετρελαίου στο Αμπού Ντάμπι, εξασφαλίζοντας δύο δεκαετίες εγγυημένων αποδόσεων. Η συμφωνία ήταν η πρώτη επένδυση ξένων διαχειριστών περιουσιακών στοιχείων στην υποδομή ενός παραγωγού πετρελαίου που ανήκει στην κυβέρνηση της Μέσης Ανατολής. Το ταμείο κρατικών επενδύσεων της Σιγκαπούρης GIC Pte επένδυσε επίσης στην επιχείρηση αργότερα.



www.worldenenrgynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης