Τελευταία Νέα
Φυσικό Αέριο

Σε χαμηλό 10ετίας οι τιμές LNG στην Ασία – Σε διαγωνισμούς πολλαπλών φορτίων προχωρούν οι traders

Σε χαμηλό 10ετίας οι τιμές LNG στην Ασία – Σε διαγωνισμούς πολλαπλών φορτίων προχωρούν οι traders

Η μέση τιμή LNG για παράδοση Μαρτίου στην βορειοανατολική Ασία διαμορφώθηκε σε περίπου 4,00 δολάρια ανά mmBtu, στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2009



Οι ασιατικές spot τιμές για το υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) υποχώρησαν σε πολυετή χαμηλά, πιεζόμενες από την έλλειψη ζήτησης. Δεδομένου ότι ο χειμώνας στην Ασία και στην Ευρώπη περιορίζει τη ζήτηση, πραγματοποιήθηκαν συμφωνίες κάτω από 4  δολάρια ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες (mmBtu), το χαμηλότερο επίπεδο σε περισσότερα από 10 χρόνια.

Η μέση τιμή LNG για παράδοση Μαρτίου στην βορειοανατολική Ασία LNG-AS εκτιμήθηκε σε περίπου 4,00 δολάρια ανά mmBtu, χαμηλότερα κατά 0,60 δολάρια ανά mmBtu από την προηγούμενη εβδομάδα σύμφωνα με το Reuters. "Ο ζεστός χειμώνας είναι ένας σαφής λόγος για μια τέτοια χαμηλή τιμή", δήλωσε trader LNG.

Η μονάδα εξαγωγής LNG του Μπρουνέι πώλησε ένα φορτίο για παράδοση στις 30-31 Μαρτίου στις περίπου 3,90 έως 3,95 δολάρια ανά mmBtu νωρίτερα την εβδομάδα. Η Vitol πώλησε ένα φορτίο στην BP την Παρασκευή για παράδοση στις 22-26 Μαρτίου στα 3,95 δολάρια ανά mmBtu στο S & P Global Platts Market.

Περαιτέρω κορεσμός της αγοράς

Οι τιμές διαπραγμάτευσης βρίσκονται στο χαμηλότερο επίπεδο στην Ασία από το καλοκαίρι του 2009, σύμφωνα με τα στοιχεία της S & P Global Platts που αξιολογεί την τιμή Ιαπωνίας-Κορέας (JKM). Με το πρώτο μισό του Μαρτίου να κατέχει ένα μικρό ασφάλιστρο μέχρι τα τέλη Μαρτίου, η μέση τιμή του μήνα είναι στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2016, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία.

Η ζήτηση αναμένεται να παραμείνει χαμηλή στην Ασία το αμέσως επόμενο προσεχές διάστημα, με τους κινέζους αγοραστές να είναι σε μεγάλο βαθμό εκτός αγοράς λόγω των εορτών για την κινεζική πρωτοχρονιά. Με την παγκόσμια αγορά φυσικού αερίου να επιβαρύνεται υπερβολικά, η νέα παραγωγή επιδεινώνει τον περαιτέρω κορεσμό της αγοράς. Αρκετοί πωλητές εξέδωσαν προσφορές πολλαπλών φορτίων αυτήν την εβδομάδα.

Υποτονική η ζήτηση στην Ιαπωνία

Η ρωσική Gazprom έχει προσφέρει 18 φορτία για φόρτωση στο τερματικό σταθμό Zeebrugge του Βελγίου μεταξύ του δεύτερου εξαμήνου του 2020 και του Δεκεμβρίου του 2021.Η προσφορά αφορά φορτία που η Gazprom Marketing and Trading αγοράζει από το ρωσικό Yamal, σύμφωνα με πηγές της αγοράς. Αρχικά, οι 2.9 εκατομμύρια τόνοι ετησίως που συμφωνήθηκαν αναμένεται να παρασχεθούν από τη Gazprom στις αγορές Ασίας-Ειρηνικού, κυρίως στην Ινδία, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας από το 2015.

Η ιαπωνική Osaka Gas προσέφερε δύο φορτία για παράδοση στην Ευρώπη τον Ιούλιο και τον Νοέμβριο από το έργο Freeport LNG στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς η ζήτηση στην Ιαπωνία είναι υποτονική λόγω του ήπιου καιρού αυτού του χειμώνα. Μια άλλη προσφορά προήλθε από το εργοστάσιο του Bontang της Ινδονησίας για τρία φορτία φόρτωσης μεταξύ Φεβρουαρίου και Απριλίου.

Η αντίδραση της Ινδίας

Οι Ινδοί αγοραστές, των οποίων η αγοραστική δύναμη εξαρτάται από τα επίπεδα τιμών, έχουν πλημμυρίσει την αγορά που αναζητά φορτία, σύμφωνα με πηγές της αγοράς. Αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να μειωθεί η παγκόσμια υπερπροσφορά. "Σε τόσο χαμηλές τιμές, η ζήτηση έχει αυξηθεί", δήλωσε ένας από τους αγοραστές στη χώρα.

Η Gujarat State Petroleum Corp (GSPC) εξέδωσε αρκετές προσφορές για για το Φεβρουάριο και τον Μάρτιο καθώς και μεταξύ Απριλίου και Οκτωβρίου.
Η Gail India αναζητούσε φορτίο Φεβρουαρίου για την Ινδία και προσέφερε επίσης ένα φορτίο από το Cove Point στις Ηνωμένες Πολιτείες.


www.worldenergynews.g

r

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης