Λακκοτρύπης: Οι στόχοι της συνάντησης στο Κάιρο για East Med Gas Forum για την Κύπρο

Λακκοτρύπης: Οι στόχοι της συνάντησης στο Κάιρο για East Med Gas Forum για την Κύπρο

Στόχος της διήμερης συνάντησης είναι η μετεξέλιξη του East Med Gas Forum σε έναν διακρατικό οργανισμό συνεργασίας των χωρών της Νοτιοανατολικής Μεσογείου για το φυσικό αέριο

Την εξουσιοδότηση για να μετατραπεί το East Med Gas Forum σε διεθνή οργανισμό έλαβε ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης από το Υπουργικό Συμβούλιο, ενόψει και της επικείμενης συνάντησης αύριο στο Κάιρο.

Στόχος της διήμερης συνάντησης, όπου θα συμμετάσχουν η Ελλάδα, η Αίγυπτος, η Κύπρος, το Ισραήλ, η Ιταλία, η Ιορδανία και η Παλαιστίνη είναι η μετεξέλιξη του East Med Gas Forum σε έναν διακρατικό οργανισμό συνεργασίας των χωρών της Νοτιοανατολικής Μεσογείου για το φυσικό αέριο.

Ο κ. Λακκοτρύπης εξήγησε συγκεκριμένα πως στη συνάντηση θα συνομολογηθεί το καταστατικό του East Med Gas Forum, το οποίο ακολούθως θα αποσταλεί στην Ε.Ε για σχόλια, αφού τρεις χώρες είναι κράτη μέλη της Ένωσης.

Επιπλέον τη συνάντηση θα απασχολήσει η μελέτη της Παγκόσμιας Τράπεζας αναφορικά με τις επιλογές εκμετάλλευσης του φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ερωτηθείς για την επόμενη γεώτρηση στην Κυπριακή ΑΟΖ, ο Υπουργός Ενέργειας επιβεβαίωσε τις πληροφορίες για την ύπαρξη τεχνικών προβλημάτων στο γεωτρύπανο (Tungsten Explorer) που βρίσκεται ακόμη στην Αίγυπτο, το οποίο ακολούθως θα πάει στον Λίβανο και θα ακολουθήσει η γεώτρηση στην Κυπριακή ΑΟΖ.

 

Πηγή: sigmalive.com

www.worldenergynews.gr


worldenergynews.gr