Βιομηχανία & Απανθρακοποίηση

Η INEOS θα κατασκευάσει εργοστάσιο πετροχημικών 600.000 τόνων στην Κίνα

tags :
Η INEOS θα κατασκευάσει εργοστάσιο πετροχημικών 600.000 τόνων στην Κίνα

Άνοιγμα στην αγορά της Ασίας

Η θυγατρική του βρετανικού ομίλου INEOS Group θα κατασκευάσει μια μονάδα με ετήσια παραγωγική ικανότητα 600.000 τόνων ακρυλονιτριλίου βουταδιενίου στυρολίου (ABS), ενός ελαφρού πλαστικού που χρησιμοποιείται σε αυτοκίνητα και ηλεκτρικές συσκευές, στην Κίνα. Το εργοστάσιο, που βρίσκεται στην πόλη Ningbo στην επαρχία Zhejiang, θα είναι μία από τις δώδεκα μονάδες παραγωγής πετροχημικών στην περιοχή, καθώς η Κίνα πιέζει να επεκτείνει την πετροχημική της ικανότητα για να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση.

Η κατασκευή του έργου, που ανήκει εξ ολοκλήρου στην γερμανική INEOS Styrolution, έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει φέτος και θα ολοκληρωθεί μέχρι το 2023, ανακοίνωσε η εταιρεία χωρίς να δώσει λεπτομέρειες σχετικά με τις επενδύσεις. "Η Κίνα είναι η μεγαλύτερη αγορά ABS στον κόσμο. Αυτή η νέα επένδυση θα μας δώσει μια τεράστια ευκαιρία να παρέχουμε στους πελάτες μας στην περιοχή τοπικά παραγόμενο ABS ", δήλωσε ο Steve Harrington, πρόεδρος της Asia-Pacific στην INEOS Styrolution.

Η κίνηση στοχεύει στην αύξηση του αποτυπώματος παραγωγής και πρόσβασης στην αγορά της INEOS Styrolution στην Κίνα και στην υπόλοιπη Ασία. Η απόφαση για την κατασκευή του εργοστασίου έρχεται μετά την εξαγορά δύο μονάδων παραγωγής πολυστυρενίου στην Κίνα από τη γαλλική εταιρεία ενέργειας Total SA τον περασμένο Φεβρουάριο, με συνολική ετήσια παραγωγική δυναμικότητα 400.000 τόνων.

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης