Διεθνή

ΗΠΑ: Η Βουλή ενέκρινε ψήφισμα για τον περιορισμό του Trump κατά του Ιράν

tags :
ΗΠΑ: Η Βουλή ενέκρινε ψήφισμα για τον περιορισμό του Trump κατά του Ιράν

Προκλητικό και δυσανάλογο χαρακτήρισε το πλήγμα των ΗΠΑ κατά του Soleimani η Nancy Pelosi

Ψήφισμα που προβλέπει τον περιορισμό της εξουσίας του προέδρου Donald Trump να διατάσσει στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον του Ιράν ενέκρινε η Βουλή των Αντιπροσώπων, την οποία ελέγχουν οι Δημοκρατικοί.

Το ψήφισμα, το οποίο ζητά από τον πρόεδρο Trump να μην προχωρήσει σε άλλη στρατιωτική ενέργεια κατά του Ιράν, εγκρίθηκε με 224 ψήφους υπέρ έναντι 194 κατά, με το πιο αξιοσημείωτο στοιχείο της διαδικασίας να είναι ότι το ψήφισμα ενέκριναν τρεις Ρεπουμπλικάνοι. Πλέον το ψήφισμα θα πάει στη Γερουσία, η οποία ελέγχεται από τους Ρεπουμπλικάνους και κατά συνέπεια αναμένεται να απορριφθεί. Αναγγέλλοντας την ψηφοφορία, η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Nancy Pelosi χαρακτήρισε το πλήγμα εναντίον του υποστράτηγου του Ιράν, Qassem Soleimani «προκλητικό και δυσανάλογο».

Σύμφωνα με το ψήφισμα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν πρέπει να διατάξει άλλες στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον του Ιράν εκτός εάν το Κογκρέσο κηρύξει τον πόλεμο στην Ισλαμική Δημοκρατία ή του επιτρέψει ρητώς τη χρήση βίας για την αποτροπή επίθεσης εναντίον των ΗΠΑ. Άμεση ήταν η αντίδραση του Trump, ο οποίος μέσω twitter, υποστήριξε πως κατά τη διάρκεια της θητείας του, «δεν θα δικαιολογήσουμε ποτέ τους εχθρούς της Αμερικής, δεν θα διστάσουμε ποτέ να υπερασπίσουμε τις ζωές των Αμερικανών και δεν θα σταματήσουμε ποτέ να εργαζόμαστε κατά της Ριζοσπαστικής Ισλαμικής Τρομοκρατίας». www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης