Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Η Αίγυπτος διατηρεί αμετάβλητες τις εγχώριες τιμές καυσίμων

Η Αίγυπτος διατηρεί αμετάβλητες τις εγχώριες τιμές καυσίμων
Η τιμή του καυσίμου 95 οκτανίων διατηρήθηκε στα 8,75 αιγυπτιακές λίρες (0,5472 δολάρια) ανά λίτρο καυσίμου 92 οκτανίων σε 7,75 λίβρες ανά λίτρο και 80 οκτανίων στα 6,50 λίβρες ανά λίτρο


 
Η Αίγυπτος άφησε αμετάβλητες τις τιμές των καυσίμων την Πέμπτη 2/1/2020 κατά την δεύτερη συνεδρίαση με το ΔΝΤ και συνδέει τις τιμές ενέργειας με τις διεθνείς αγορές, ανέφερε σε ανακοίνωση το υπουργείο πετρελαίου.
Κατά την εναρκτήρια συνάντησή της τον Οκτώβριο, η επιτροπή μηχανισμού τιμολόγησης μείωσε τις τιμές των καυσίμων οριακά, αφού η κυβέρνηση αύξησε αυστηρά τα τρία προηγούμενα χρόνια για να καλύψει το κόστος των καυσίμων στις διεθνείς αγορές.
Η τιμή του καυσίμου 95 οκτανίων διατηρήθηκε στα 8,75 αιγυπτιακές λίρες (0,5472 δολάρια) ανά λίτρο καυσίμου 92 οκτανίων σε 7,75 λίβρες ανά λίτρο και 80 οκτανίων στα 6,50 λίβρες ανά λίτρο. Η τιμή του πετρελαίου εσωτερικής καύσης για βιομηχανική χρήση διατηρήθηκε σταθερά σε 4.250 λίρες ανά τόνο.
"Αυτό είναι υπό το φως ... της αύξησης της τιμής του αργού Brent στις διεθνείς αγορές από τον Οκτώβριο έως τον Δεκέμβριο", ανέφερε η ανακοίνωση του υπουργείου πετρελαίου.
Οι τριμηνιαίες αποφάσεις της συνεδρίασης της επιτροπής λαμβάνουν υπόψη τις διεθνείς τιμές ενέργειας, τη συναλλαγματική ισοτιμία της αιγυπτιακής λίρας έναντι του δολαρίου και άλλους παράγοντες.
Το νόμισμα της Αιγύπτου ενισχύθηκε σε 15,99 έναντι του δολαρίου, από 16,31, τους τελευταίους τρεις μήνες.
Οι αυξήσεις των τιμών των καυσίμων ήταν μέρος μιας διευρυμένης διευκόλυνσης ύψους 12 δισεκατομμυρίων δολαρίων που υπεγράφη στις 11 Νοεμβρίου του 2016. Η Αίγυπτος επέτρεψε επίσης στο νόμισμά της να εξασθενήσει απότομα και εφάρμοσε φόρο προστιθέμενης αξίας για να μειώσει την αξία του.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης