Ενέργεια

Η Exxon απέκτησε άδειες εξερεύνησης για πάνω από 6.800 km2 στην Αίγυπτο

Η Exxon απέκτησε άδειες εξερεύνησης για πάνω από 6.800 km2 στην Αίγυπτο
Ενισχύει το χαρτοφυλάκιό της στην Ανατολική Μεσόγειο
Η Exxon Mobil Corp έχει αποκτήσει πάνω από 6.800 τετραγωνικά χιλιόμετρα για την εξερεύνηση της ανοικτής θάλασσας Αίγυπτο, σύμφωνα με ανακοίνωσή της τη Δευτέρα 30/12/2019,ενισχύοντας το χαρτοφυλάκιό της στην ανατολική Μεσόγειο.
Οι λειτουργίες στο 4.800 τετραγωνικών χιλιομέτρων υπεράκτιο North Marakia που βρίσκεται περίπου πέντε μίλια της βόρειας ακτής της Αιγύπτου και 2.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων στο βόρειο ανατολικό πεδίο El Amriya Offshore στο Δέλτα του Νείλου προγραμματίζονται να ξεκινήσουν το 2020.
Η Exxon εισήλθε στην εξερεύνηση αερίου στην Αίγυπτο κερδίζοντας μία από τις μεγαλύτερες περυσινές δημοπρασίες πετρελαίου και φυσικού αερίου της χώρας τον Φεβρουάριο.
Ο υπουργός πετρελαίου της Αιγύπτου Tarek El Molla είπε ότι η χώρα αναμένει επενδύσεις ύψους τουλάχιστον 750 εκατομμυρίων έως 800 εκατομμυρίων δολαρίων κατά το πρώτο στάδιο της εξερεύνησης από το σύνολο των δώδεκα παραχωρήσεων που ανακοινώθηκαν τον Φεβρουάριο.
Η ανακάλυψη από την ιταλική Eni του γιγαντιαίου πεδίου Zohr το 2015, το μεγαλύτερο στη Μεσόγειο το οποίο εκτιμάται ότι θα έχει περίπου 30 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια φυσικού αερίου, αύξησε το ενδιαφέρον για εξερεύνηση στην Αίγυπτο, με τη χώρα να καταλήγει σε συμφωνίες οριοθέτησης με αρκετές χώρες στην περιοχή.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης