Διεθνή

Κοινές στρατιωτικές ασκήσεις Κίνας, Ρωσίας και Ιράν στον Κόλπο του Ομάν

Κοινές στρατιωτικές ασκήσεις Κίνας, Ρωσίας και Ιράν στον Κόλπο του Ομάν
Το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας σημείωσε από την πλευρά του ότι οι ασκήσεις εντάσσονται στο πλαίσιο της στρατιωτικής συνεργασίας των τριών χωρών
Δυνάμεις του πολεμικού ναυτικού της Κίνας, της Ρωσίας και του Ιράν θα ξεκινήσουν αύριο Παρασκευή κοινές στρατιωτικές ασκήσεις στον κόλπο του Ομάν, ανακοίνωσε σήμερα το Πεκίνο, με φόντο την κλιμακούμενη ένταση μεταξύ Τεχεράνης και Ουάσινγκτον για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα.
Οι ασκήσεις αυτές, που θα διαρκέσουν μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου, έχουν ως στόχο "να εμβαθύνουν τις ανταλλαγές και τη συνεργασία μεταξύ των τριών χωρών", δήλωσε στους δημοσιογράφους ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Κίνας, ο Βου Τσιαν.
Ο Βου δεν διευκρίνισε πόσοι άνδρες και πόσα πολεμικά πλοία θα συμμετάσχουν σε αυτές τις ασκήσεις. Είπε όμως ότι το κινεζικό πολεμικό ναυτικό θα αναπτύξει το αντιπυραυλικό σκάφος που διαθέτει, το Xining.
Το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας σημείωσε από την πλευρά του ότι οι ασκήσεις εντάσσονται στο πλαίσιο της στρατιωτικής συνεργασίας των τριών χωρών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης