Φυσικό Αέριο

Πρωτιά της Αυστραλίας στις εξαγωγές LNG το 2019 - Η «μάχη» με το Κατάρ

Πρωτιά της Αυστραλίας στις εξαγωγές LNG το 2019 - Η «μάχη» με το Κατάρ
Το Κατάρ ήταν ο κύριος εξαγωγέας LNG το 2018 με 76,8 εκατομμύρια τόνους, ακολουθούμενη από την Αυστραλία, τη Μαλαισία και τις Η.Π.Α
Στα 79 εκατ. τόνους αναμένεται να φτάσουν οι συνολικές εξαγωγές LNG της Αυστραλίας μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, καθιστώντας τη χώρα τον κορυφαίο εξαγωγέα υγροποιημένου φυσικού αερίου στον κόσμο, σύμφωνα με στοιχεία της REQ.
Σύμφωνα λοιπόν με την REQ, η Αυστραλία εξήγαγε 75 εκατομμύρια τόνους LNG το 2018, αλλά χάρη στα δύο τελευταία έργα, την Prelude και την Ichthys, αναμένεται να αυξηθεί σε 79 εκατομμύρια τόνους μέχρι το τέλος του 2019.
«Οι όγκοι των εξαγωγών προβλέπεται να παραμείνουν σταθεροί σε 81 εκατομμύρια τόνους το 2020-21», σύμφωνα με τους οικονομολόγους της REQ.
Παράλληλα, η έκθεση αποκάλυψε ότι κατά τη διάρκεια του 2019, η Αυστραλία και το Κατάρ αγωνίστηκαν για τον τίτλο του μεγαλύτερου εξαγωγέα LNG στον κόσμο.
Το Κατάρ ήταν ο κύριος εξαγωγέας LNG το 2018 με 76,8 εκατομμύρια τόνους, ακολουθούμενη από την Αυστραλία, τη Μαλαισία και τις Η.Π.Α.
Ωστόσο, η έκθεση του Αυστραλιανού Γραφείου του Chief Economist συνιστά επίσης την έλλειψη σαφήνειας γύρω από το ακριβές επίπεδο των εξαγωγών ΥΦΑ του Κατάρ. Το Νοέμβριο, η Qatar Petroleum ανήγγειλε σχέδια για την κατασκευή δύο ακόμη έργων, τα οποία θα αυξήσουν την παραγωγική ικανότητα
LNG του Κατάρ κατά 64% σε 126 εκατ. τόνους μέχρι το 2027.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης