Νέο «δριμύ κατηγορώ» του Trump κατά των ανεμογεννητριών: Νεκροταφείο πουλιών

Νέο «δριμύ κατηγορώ» του Trump κατά των ανεμογεννητριών: Νεκροταφείο πουλιών
Κάθετος στο θέμα των ανεμογεννητριών ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Στο στόχαστρο του Trump τέθηκαν εκ νέου η αιολική ενέργεια και οι ανεμογεννήτριες, δεδομένου ότι στο πρόσφατο παρελθόν τις έχει κατηγορήσει ότι με το θόρυβο που παράγουν, προκαλούν καρκίνο.
Ειδικότερα, μιλώντας σε νέους στη Φλόριντα, επέλεξε να ασχοληθεί με τις ανεμογεννήτριες τις οποίες ο ίδιος αποκαλεί "ανεμόμυλους".
«Τις έχω μελετήσει όσο κανείς από όσους γνωρίζω. Δεν κατάλαβα ποτέ τον άνεμο. Ξέρετε, γνωρίζω πολύ καλά τους "ανεμόμυλους". Κάνουν θόρυβο. Σκοτώνουν τα πουλιά. Θέλετε να δείτε ένα νεκροταφείο πουλιών; Πηγαίνετε μια ημέρα κάτω από έναν "ανεμόμυλο". Θα δείτε περισσότερα πουλιά από όσα έχετε δει στη ζωή σας» υπογράμμισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.
Σύμφωνα με τον ίδιο οι ανεμογεννήτριες κατασκευάζονται "κυρίως στην Κίνα και τη Γερμανία". "Αλλά κατασκευάζονται τεράστιες, με τεράστιο αέρα. Τα αέρια εκτοξεύονται στην ατμόσφαιρα. Γνωρίζετε ότι έχουμε έναν πλανήτη, σωστά; Οπότε ο πλανήτης είναι μικρός σε σχέση με το σύμπαν.. Μια τεράστια, τεράστια ποσότητα καπνού και ούτω καθεξής. Μιλώ για το αποτύπωμα άνθρακα. Αυτοί οι καπνοί πετούν μέσα στον αέρα, σωστά; Αυτοί πετούν!» συμπλήρωσε.
Τέλος, ο Trump έκανε αναφορά στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όσοι μένουν κοντά στις ανεμογεννήτριες. Τόνισε πως η αξία της οικίας τους χάνει το 50% της αντικειμενικής τιμής τους.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης