Φυσικό Αέριο

Novak: Πιθανή αναθεώρηση των υφιστάμενων περικοπών της παραγωγής πετρελαίου τον Μάρτιο

tags :
Novak: Πιθανή αναθεώρηση των υφιστάμενων περικοπών της παραγωγής πετρελαίου τον Μάρτιο
Ο Μάρτιος θα κρίνει αρκετά πράγματα στα επίπεδα της παραγωγής
Το ενδεχόμενο να περιοριστούν οι υφιστάμενες περικοπές της παραγωγής πετρελαίου, εξετάζει ο ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοί του στην επόμενη συνάντησή τους τον Μάρτιο, δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας, Alexander Novak σήμερα (23/12).
Υπενθυμίζεται πως πριν από δύο εβδομάδες ο ΟΠΕΚ μαζί με άλλους μεγάλους πετρελαιοπαραγωγούς κατέληξαν σε συμφωνία, με την οποία αποφασίστηκε η περαιτέρω μείωση της συνδυασμένης παραγωγής πετρελαίου κατά 500.000 βαρέλια την ημέρα.
«Μπορούμε να εξετάσουμε τυχόν επιλογές, συμπεριλαμβανομένης της σταδιακής χαλάρωσης των ποσοστώσεων, συμπεριλαμβανομένης της συνέχισης της συμφωνίας», ανέφερε ο Novak σε συνέντευξή του στην RBC TV της Ρωσίας.
Στη συνέχεια τόνισε πως: «Όλα εξαρτηθούν από τον τρόπο με τον οποίο αναπτύσσεται η κατάσταση τον Μάρτιο και από τις προβλέψεις για τα επόμενα τρίμηνα. Αυτή τη στιγμή η κατάσταση είναι περισσότερο ή λιγότερο σταθερή στην αγορά. Η συνεργασία με τον ΟΠΕΚ θα συνεχιστεί, καθώς είναι αποτελεσματική και φέρνει αποτελέσματα».
Παράλληλα, η παραγωγή πετρελαίου της Ρωσίας το 2019 σημείωσε ρεκόρ ύψους 560 εκατ. τόνων και αυτή του φυσικού αερίου έφτασε τα 737 δις. κυβικά μέτρα.
Τέλος, όσον αφορά τον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 2, η κατασκευή του θα ολοκληρωθεί σύντομα, σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης