Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Επιμένει η Ρωσία στην πλήρη εξόφληση των οφειλών φυσικού αερίου από την Λευκορωσία - Δεν επετεύχθη συμβιβασμός

Επιμένει η Ρωσία στην πλήρη εξόφληση των οφειλών φυσικού αερίου από την Λευκορωσία - Δεν επετεύχθη συμβιβασμός
Για το θέμα είχαν συνάντηση στη Μόσχα ο Ρώσος Αναπληρωτής Πρωθυπουργός Arkady Dvorkovich με τον Λευκορώσο ομόλογό του Vladimir Semashko
Η Ρωσία θα συνεχίσει να επιμένει για την πλήρη εξόφληση από την Λευκορωσία των ληξιπρόθεσμων πληρωμών για το φυσικό αέριο, δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας Alexander Novak, επιβεβαιώνοντας παράλληλα το γεγονός της συνάντησης μεταξύ των αναπληρωτών πρωθυπουργών της Ρωσίας και της Λευκορωσίας για το θέμα αυτό.
"Οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν, η διαδικασία συνεχίζεται", είπε ο Novak.
"Λαμβάνουμε υπόψιν διάφορους υπολογισμούς, τα στοιχεία, τις επιλογές. Σε γενικές γραμμές, αξιολογούμε τις μακροπρόθεσμες σχέσεις των δύο κρατών.
Με την ανεπιφύλακτη αναγνώριση, ότι θα πρέπει να διευθετηθούν οι ληξιπρόθεσμες πληρωμές για το παρελθόν έτος", συμπλήρωσε ο Ρώσος υπουργός, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Tass.
Την Παρασκευή, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο, ο Ρώσος Αναπληρωτής Πρωθυπουργός Arkady Dvorkovich είχε συνάντηση με τον Λευκορώσο ομόλογό του Vladimir Semashko.
Η αντιπροσωπεία της Λευκορωσίας με επικεφαλής τον Semashko πήγε στη Μόσχα για συνομιλίες σχετικά με τη συνεργασία των δύο χωρών.
Ωστόσο, μέχρι τώρα, τα ζητήματα των διμερών σχέσεων στον τομέα του πετρελαίου και του φυσικού αερίου παραμένουν ανεπίλυτα.
Νωρίτερα, ο Semashko είχε πει ότι ήλπιζε ότι ένας συμβιβασμός σε θέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου θα μπορούσε να επιτευχθεί με τη Ρωσία, όχι αργότερα από το πρώτο τρίμηνο του 2017.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης