Τελευταία Νέα
Εξοικονομώ

Η ιδιάζουσα περίπτωση του αερόθερμου - Ποια καταναλωτική ομάδα συμφέρει οικονομικά

Η ιδιάζουσα περίπτωση του αερόθερμου - Ποια καταναλωτική ομάδα συμφέρει οικονομικά

Μια ακόμη λύση για να κρατήσεις ζεστό το μπάνιο σου είναι το αερόθερμο

Αν και σε καμία περίπτωση, το όλο σκηνικό που έχει διαμορφωθεί μέχρι τώρα, δεν θυμίζει σε τίποτε χειμώνα, δεν παύει να είμαστε στον Δεκέμβρη και κάποια ψήγματα ψύχους να μας διαπερνούν.
Κάθε βέβαια σπίτι έχει τις δικές του ανάγκες και οι λύσεις ποικίλουν. Μια από αυτές που θα εξετάσουμε σήμερα, είναι το αερόθερμο.
Πρόκειται για μια ιδιαίτερη λύση και ταιριάζει «γάντι« σε όσους απουσιάζουν πολλές ώρες από το σπίτι και χρειάζονται λίγη ώρα για να ζεσταθεί ο χώρος ή το δωμάτιο στο οποίο βρίσκονται την εκάστοτε στιγμή.
Τα αερόθερμα ζεσταίνουν ομοιόμορφα & γρήγορα τον αέρα, χάρη στη χρήση ανεμιστήρα. Έχουν μεγάλο χρόνο ζωής και δεν χρειάζονται συντήρηση. Είναι ιδανικά για μικρούς χώρους και όταν λειτουργούν συμπληρωματικά με άλλους τρόπους θέρμανσης αφού συμβάλουν στην ταχύτερη επίτευξη θερμοκρασίας λόγω της κυκλοφορίας αέρα μέσω του ανεμιστήρα, αλλά και της θέσης τοποθέτησης στο δάπεδο.
Το μικρό τους μέγεθος τα καθιστά εύκολα στη μεταφορά αλλά και την αποθήκευση, ενώ διατίθενται μοντέλα που είναι ιδανικά για χρήση στο μπάνιο με προστασία από υδρατμούς για ένα ζεστό και άνετο μπάνιο.
Τα αερόθερμα είναι ένας απλός και οικονομικός τρόπος για να ζεσταθείτε τη στιγμή που το χρειάζεστε. Ενδείκνυνται για τη θέρμανση μικρών χώρων και μπορούν να λειτουργήσουν συμπληρωματικά με άλλους τρόπους θέρμανσης. Αποθηκεύονται εύκολα και δεν καταλαμβάνουν μεγάλο χώρο.

 
909900


Περί ζεστού μπάνιου ο λόγος

Μια ακόμη λύση για να κρατήσεις ζεστό το μπάνιο σου είναι το αερόθερμο.
Στο εμπόριο υπάρχουν τόσο εντοιχισμένα όσο και δαπέδου, διαφόρων μεγεθών. Τα πιο σύγχρονα μοντέλα διαθέτουν ακόμα και χρονοδιακόπτη ή ρύθμιση του θερμοστάτη προσφέροντας μεγαλύτερη ευχρηστία. Παρ’ όλα αυτά, μπορούμε να βρούμε πολύ συμφέρουσες τιμές αγοράς, αφού είναι ένας από τους οικονομικότερους τρόπους θέρμανσης. Ταυτόχρονα, μπορούν να συνδυαστούν δύο μέθοδοι θέρμανσης σε μία συσκευή, όπως το αερόθερμο με την πετσετοκρεμάστρα, κάνοντας τη συσκευή ακόμα πιο λειτουργική. Επίσης, η θέρμανση μπάνιου με αερόθερμο βοηθά στη μείωση της υγρασίας και της μούχλας στο μπάνιο λόγω των υδρατμών.

Κόστος και ανάγκη

Το κόστος είναι υψηλότερο από του κλιματιστικού γύρω στα 0,40 λεπτά την ώρα, με τιμή αγοράς από 16 ευρώ.
Στην συγκεκριμένη λοιπόν περίπτωση, είναι εύλογο να συμπεράνουμε πως το αερόθερμο δεν προβάλλεται ως η ιδανικότερη λύση θέρμανσης. Ανταποκρίνεται σε συγκεκριμένες περιπτώσεις καταναλωτών, οι οποίοι προσαρμόζουν τις αγορές τους ανάλογα με τις ανάγκες τους. Μια τετραμελής οικογένεια για παράδειγμα που περνά αρκετές ώρες στο σπίτι, δεν είναι οικονομικά συμφέρουσα λύση για αυτήν το αερόθερμο. Απεναντίας, για ανθρώπους που περνούν λίγες ώρες στο σπίτι και έχουν περίεργα προγράμματα, είναι μια καλή επιλογή.

 
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης