Μητσοτάκης στον ΣΕΒ: Συγκροτείται Εθνικό Συμβούλιο Βιομηχανίας

Μητσοτάκης στον ΣΕΒ: Συγκροτείται Εθνικό Συμβούλιο Βιομηχανίας
Ο πρωθυπουργός δεσμεύθηκε ότι θα προωθηθούν  πολιτικές με κίνητρα για  επενδύσεις  στην τεχνολογία
Δημιουργία Εθνικού Συμβουλίου Βιομηχανίας προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης στο συνέδριο του ΣΕΒ για την 4η Βιομηχανική Επανάσταση.
Πρόκειται για έναν φορέα ο οποίος θα επικεντρωθεί στον ψηφιακό μετασχηματισμό των βιομηχανικών επιχειρήσεων συνολικά με τη συγκρότηση οδικού χάρτη που στόχο θα έχει να οδηγήσει στην ανασυγκρότηση της ελληνικής βιομηχανίας.
Όπως είπε ο πρωθυπουργός θα υπάρχει κανονιστικό πλαίσιο, χρηματοδοτικό πλαίσιο και σχεδιάγραμμα υλοποίησης.
Ο κ. Μητσοτάκης έδωσε σαφές στίγμα ανάληψης πρωτοβουλιών από την κυβερνητική πλευρά με στόχο να συμμετάσχει ο κυβερνητικός φορέας στο industry forum που ανέφερε ο Θεόδωρος Φέσσας.
Νωρίτερα ο γενικός διευθυντής του ΣΕΒ κ. Ξηρογιάννης κατέγραψε  τις πολιτικές που εφαρμόζονται ήδη σε χώρες όπως η Πορτογαλία, Ιταλία Γαλλία και Βρετανία για την ενίσχυση της Βιομηχανίας.
Αυτές περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων φορολογικά κίνητρα για επενδύσεις, ευνοϊκές χρηματοδοτήσεις και μεταφορά πόρων στην βιομηχανία.
Υπολογίζεται ότι τα συνολικά κεφάλαια από τα οποία θα μπορούν να ευρεθούν πόροι για την εγχώρια βιομηχανία ανέρχονται σε 4 δισ. ευρώ.
Μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Θεόδωρος Φέσσας ανέφερε ότι έχει γίνει μια σημαντική προεργασία από πλευρά του ΣΕΒ και ζήτησε από τον πρωθυπουργό να δεσμευθεί ότι το συμβούλιο αυτό δεν θα έχει την τύχη φορέων όπως σε προηγούμενες περιπτώσεις αλλά θα πράξει έργο.
Ο πρωθυπουργός κατά την συνομιλία του  δημοσίως κατά την διάρκεια του συνεδρίου με τον πρόεδρο του ΣΕΒ ζήτησε από τους βιομηχάνους να μεγεθύνουν τις επιχειρήσεις τους μέσω συγχωνεύσεων και δεσμεύθηκε ότι θα προωθηθούν  πολιτικές με κίνητρα για  επενδύσεις  στην τεχνολογία.
Σημείωσε παράλληλα ότι οι επιχειρήσεις πέραν των στόχων βελτιστοποιήσεις των συμφερόντων του μετόχου έχουν πλέον καθήκον προστασίας του περιβάλλοντος αλλά και εταιρικών ευθυνών απέναντι στην κοινωνία.




www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης