Ενέργεια

Η Energias de Portugal πουλά έξι υδροηλεκτρικές μονάδες σε κοινοπραξία υπό την Engie έναντι 2,2 δισ. ευρώ

Η Energias de Portugal πουλά έξι υδροηλεκτρικές μονάδες σε κοινοπραξία υπό την Engie έναντι 2,2 δισ. ευρώ
Η EDP θα διατηρήσει την ηγετική θέση της στην Πορτογαλία στην υδροηλεκτρική παραγωγική ικανότητα με 5,1 GW,
Η EDP-Energias de Portugal ανακοίνωσε την Πέμπτη  19/12/2019 ότι έχει συμφωνήσει να πουλήσει έξι υδροηλεκτρικούς σταθμούς στη λεκάνη του ποταμού Douro σε κοινοπραξία με επικεφαλή τη γαλλική εταιρία Engie  έναντι 2,2 δισεκατομμυρίων ευρώ συμπεριλαμβανομένου του χρέους.
Η μεγαλύτερη εταιρεία κοινής ωφέλειας της Πορτογαλίας ανακοίνωσε ότι αναμένει να ολοκληρωθεί η συμφωνία το δεύτερο εξάμηνο του 2020.
Τα υπόλοιπα μέλη της κοινοπραξίας, στην οποία η Engie κατέχει ποσοστό 40%, είναι η Credit Agricole Assurances και ο όμιλος Mirova-Natixis.
"Η συναλλαγή αυτή στοχεύει στη βελτιστοποίηση του χαρτοφυλακίου μας, μειώνοντας την έκθεση μας σε συγκεντρωμένη υδροηλεκτρική μεταβλητότητα και στις τιμές των εμπόρων, ενισχύοντας το χαμηλό προφίλ επιχειρηματικού κινδύνου και βελτιώνοντας τη χρηματοοικονομική μόχλευση", ανέφερε η EDP.
"Η EDP θα διατηρήσει την ηγετική θέση της στην Πορτογαλία στην υδροηλεκτρική παραγωγική ικανότητα με 5,1 GW, συνεχίζοντας να είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος υδροηλεκτρικός σταθμός στην Ιβηρική", πρόσθεσε.
Η EDP ανέφερε ότι έχει διαθέσει κεφάλαια ύψους 12 δισ. ευρώ μεταξύ του 2019 και του 2022, ενώ η ανάπτυξη επικεντρώθηκε στη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη.
Πρόσθεσε ότι θα πουλήσει περιουσιακά στοιχεία αξίας 2 δισεκατομμυρίων ευρώ στην ιβηρική και θα διαθέσει 4 δις. ευρώ, μέσω προγράμματος εναλλαγής περιουσιακών στοιχείων μέχρι το 2022, για να χρηματοδοτήσει την επέκταση της ανανεώσιμης ενέργειας.
Η Engie και η EDP ανακοίνωσαν τον Μάρτιο ότι θα επενδύσουν 15 δισ. ευρώ, με στόχο να γίνουν ο μεγαλύτερος κατασκευαστής αιολικής ενέργειας στον κόσμο μετά την Orsted.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης