Φυσικό Αέριο

Στη Γερμανία αντιπροσωπεία της Gazprom - Σε εξέλιξη η συνάντηση

Στη Γερμανία αντιπροσωπεία της Gazprom - Σε εξέλιξη η συνάντηση
Ο αγωγός Nord Stream 2, ο οποίος χρηματοδοτείται από τη ρωσική εταιρεία Gazprom, θα επιτρέψει στη Ρωσία να παρακάμψει την Πολωνία και την Ουκρανία και να παραδίδει φυσικό αέριο μέσω της Βαλτικής Θάλασσας στη Γερμανία
Η αντιπροσωπεία της Gazprom έχει ξεκινήσει διαβουλεύσεις για το φυσικό αέριο με εκπροσώπους της Γερμανίας στο Βερολίνο, σύμφωνα με πηγή της ρωσικής αντιπροσωπείας.
«Η αντιπροσωπεία της Gazprom έφτασε στο Ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικονομίας και Ενέργειας της Γερμανίας και βρίσκεται σε εξέλιξη μια συνάντηση μεταξύ του Alexei Miller (CEO της Gazprom), του Peter Altmaier και του Georg Graf Waldersee (απεσταλμένος της Γερμανικής κυβέρνησης για τη διαμετακόμιση φυσικού αερίου μέσω της Ουκρανίας).» ανέφερε η πηγή στο Tass.
Το αμερικανικό Κογκρέσο ενέκρινε την Τρίτη την επιβολή κυρώσεων στις επιχειρήσεις που συνεργάζονται για την κατασκευή του αγωγού για τη μεταφορά ρωσικού φυσικού αερίου στη Γερμανία.
"Δεν βλέπω άλλο τρόπο πέρα από τη διεξαγωγή συζητήσεων για να καταστήσουμε σαφές ότι δεν το εγκρίνουμε", δήλωσε η Μέρκελ, καταδικάζοντας τον χαρακτήρα των κυρώσεων.
Ο αγωγός Nord Stream 2, ο οποίος χρηματοδοτείται από τη ρωσική εταιρεία Gazprom, θα επιτρέψει στη Ρωσία να παρακάμψει την Πολωνία και την Ουκρανία και να παραδίδει φυσικό αέριο μέσω της Βαλτικής Θάλασσας στη Γερμανία.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης