Φυσικό Αέριο

Η Naftogaz «βλέπει» ελάχιστες πιθανότητες συμφωνίας με τη Gazprom έως την 1η Ιανουαρίου

tags :
Η Naftogaz «βλέπει» ελάχιστες πιθανότητες συμφωνίας με τη Gazprom έως την 1η Ιανουαρίου
Αύριο Πέμπτη ο νέος γύρος συνομιλιών
Υπάρχουν πολύ λίγες πιθανότητες να υπογράψει η Ουκρανία μια νέα συμφωνία διαμετακόμισης φυσικού αερίου με τη ρωσική εταιρεία Gazprom πριν από τη 1 Ιανουαρίου, ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Naftogaz Andriy Kobolyev  την Τετάρτη 18/12/2019.
Συμπλήρωσε επίσης ότι δεν είχε τελική επιβεβαίωση ότι οι Ρώσοι εκπρόσωποι θα συμμετάσχουν στον νέο γύρο συνομιλιών την Πέμπτη.
Η Ουκρανία είναι μια βασική διαδρομή διαμετακόμισης μέσω της οποίας το ρωσικό αέριο φθάνει στην Ευρώπη, αλλά η ισχύουσα συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών λήγει στο τέλος του έτους.
"(Η πιθανότητα υπογραφής από τη 1 Ιανουαρίου) πλησιάζει σταδιακά στο μηδέν, αλλά είμαστε αισιόδοξοι", δήλωσε ο Kobolyev.
Ο χρόνος εξαντλείται για τη σύναψη νέας συμφωνίας, με τις σχέσεις να είναι τεταμένες από τότε που η Μόσχα προσαρτήθηκε στην Κριμαία από την Ουκρανία το 2014 και υποστήριξε τους αυτονομιστές σε σύγκρουση στην ανατολική περιοχή του Donbass.
Η Μόσχα ανέφερε προηγουμένως ότι τα τιμολόγια διέλευσης που πρότεινε η Ουκρανία για τη μεταφορά ρωσικού φυσικού αερίου μέσω της επικράτειάς της το επόμενο έτος ήταν υπερβολικά υψηλά, έναν ισχυρισμό που απέρριψε το Κίεβο.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης