Ενέργεια

Γ. Περιστέρης: Επείγει το ρυθμιστικό πλαίσιο για την αντλησιοταμίευση – Επιστροφή κεφαλαίου 17 λεπτά ανά μετοχή αποφάσισε η ΤΕΝΕΡΓ

Γ. Περιστέρης: Επείγει το ρυθμιστικό πλαίσιο για την αντλησιοταμίευση – Επιστροφή κεφαλαίου 17 λεπτά ανά μετοχή αποφάσισε η ΤΕΝΕΡΓ
Είναι θετικό το γεγονός ότι υπάρχει ρητή αναφορά στο ΕΣΕΚ για την αντλησιοταμίευση, είπε μεταξύ άλλων ο κ. Περιστέρης
Στο πλαίσιο της σημερινής (18/12) Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποίησε η Τέρνα Ενεργειακή, αποφασίστηκε η επιστροφή κεφαλαίου 17 λεπτά ανά μετοχή.
Απαντώντας σε ερωτήσεις μετόχων, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΓΕΚ Τέρνα, κ. Γ. Περιστέρης, τόνισε πως η αντλησιοταμίευση προωθείται, καθώς θεωρείται σε παγκόσμιο και ευρωπαϊκό επίπεδο η πιο αποδοτική και ώριμη τεχνολογία αποθήκευσης.
Έκανε αναφορά στο ρυθμιστικό πλαίσιο που επείγει, έτσι ώστε η χώρα να αδράξει τις ευκαιρίες που θα προκύψουν από τις επενδύσεις στην αντλησιοταμίευση.
Όσον αφορά τη συμμετοχή της ΔΕΗ και την προοπτική συνεργασίας ανάμεσα στις δύο εταιρείες στον τομέα των ΑΠΕ, ο κ. Περιστέρης υπογράμμισε πως έχουν γίνει προτάσεις με αυτήν την προοπτική εδώ και πολλά χρόνια. Ωστόσο, το εν λόγω εγχείρημα δεν προχώρησε καθώς παρατηρήθηκε μια ολιγωρία στην διαδικασία της υλοποίησής τους από τις εκάστοτε διοικήσεις.
Άφησε παράλληλα, ένα παραθυράκι αισιοδοξίας λόγω των ανακοινώσεων της νέας διοίκησης της ΔΕΗ, η οποία θα εντείνει τις προσπάθειές της για να γίνουν επενδύσεις με τον ιδιωτικό τομέα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης