Αναλύσεις

Τσίπρας: Η αξιολόγηση θα κλείσει όσο κι αν το απεύχεται η ΝΔ - Να αναθεωρήσει το ΔΝΤ τις εκτιμήσεις του

Τσίπρας: Η αξιολόγηση θα κλείσει όσο κι αν το απεύχεται η ΝΔ - Να αναθεωρήσει το ΔΝΤ τις εκτιμήσεις του
"Να ξέρουν ότι παίζουν με τη φωτιά όποιοι παίζουν παιχνίδια για Ευρωζώνη δύο ταχυτήτων" τόνισε, εξάλλου, ο Πρωθυπουργός
(upd) "Η αξιολόγηση θα κλείσει, και θα κλείσει θετικά όσο κι αν το απεύχεται η ΝΔ" δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του, στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.
Παράλληλα, ωστόσο, κάλεσε τους τεχνοκράτες του ΔΝΤ να "αναθεωρήσουν τις εκτιμήσεις τους, ώστε να μπορέσει να συνεχιστεί η διαπραγμάτευση σε τεχνικό επίπεδο».
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι "το 2017 θα είναι ένας χρόνος κρίσιμος για την Ευρώπη", καθώς "για πρώτη φορά κλονίζεται η ευρωαντλαντική σχέση και ο προσανατολισμός της".
Συμπλήρωσε δε ότι παίζουν με τη φωτιά όποιοι παίζουν παιχνίδια για «Eυρωζώνη δύο ταχυτήτων».

Ορισμένα από τα σημεία της ομιλίας του κ.Τσίπρα:

Για το ΔΝΤ:


"Στη διελκυστίνδα που βρίσκεται η Ελλάδα δεν είναι μόνη της, ούτε έχει κυβέρνηση πρόθυμη να παραδώσει τη χώρα σαν το σκύλο στο αμπέλι».
Σύμμαχος της είναι και τα θετικά αποτελέσματα της ελληνικής οικονομίας, με τους ευρωπαίους εταίρους να αναγνωρίζουν την εντυπωσιακή υπερκάλυψη των εσόδων και τους τεχνοκράτες του ΔΝΤ να έχουν την πραγματικότητα ως τη μεγάλη δυσκολία για να στηρίξουν τις επιδιώξεις τους.
«Αυτό που περιμένουμε είναι να αναθεωρήσουν αυτές τις εκτιμήσεις. Δεν μπορεί να υπάρξει διαπραγμάτευση αν δεν βρισκόμαστε στην ίδια σελίδα. Περιμένουμε το συντομότερο να τις αναθεωρήσουν ώστε να μπορέσει να συνεχιστεί η διαπραγμάτευση σε τεχνικό επίπεδο».

Οπως υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, "το 2017 θα είναι ένας χρόνος κρίσιμος για την Ευρώπη", καθώς "για πρώτη φορά κλονίζεται η ευρωαντλαντική σχέση και ο προσανατολισμός της".
Συμπλήρωσε δε ότι παίζουν με τη φωτιά όποιοι παίζουν παιχνίδια για «Eυρωζώνη δύο ταχυτήτων».


Για την αξιολόγηση:

«Όσο και αν το απεύχονται η αξιολόγηση θα κλείσει και θα κλείσει θετικά. Χωρίς υποχωρήσεις σε θέματα αρχών και σε θέματα που αφορούν το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Σήμερα βλέπουμε στην Ευρώπη ότι οι ακραίες νεοφιλελευθερες δυνάμεις χάνουν έδαφος και δεν κερδίζουν. Πρέπει να λάβουμε υπόψη μας τη νέα αυτή πραγματικότητα αλλά και τις τεκτονικές αλλαγές σε διεθνές επίπεδο. Το παιχνίδι είναι απολύτως ανοικτό».

Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη:

«Ο κ. Μητσοτάκης θα πάει στη Γερμανία δεν ξέρω τι θα πει αλλά δεν θα αναφέρει το ζήτημα της έκδοσης του κ. Χριστοφοράκου.Δεν ήρθε σε επαφή μαζί μου δεν ζήτησε ενημέρωση. Δεν τους ενδιαφέρει να κλείσει η αξιολόγηση αλλά να πέσει η κυβέρνηση για να έρθουν αυτοί στα πράγματα Να λάβει υπόψη ποιος παλεύει για διέξοδο από την κρίση και ποιος δίνει διαπιστευτήρια προκειμένου να έρθει στην εξουσία. Ο κ. Μητσοτάκης και το κόμμα του είναι οι μόνοι στην Ευρώπη που μας εγκαλούν για καθυστερήσεις. Θα του πω ότι για να πάρει την εξουσία δεν αρκεί να γίνει αρεστός στους δανειστές αλλά στον ελληνικό λαό και αυτό δεν θα το καταφέρει».

Για τα σενάρια "Eυρωζώνης δύο ταχυτήτων":

"Από την πλευρά μας επαναλαμβάνουμε με σταθερότητα, νηφαλιότητα και αποφασιστικότητα: Δεν θα δεχτούμε άλλα παιχνίδια στη πλάτη του ελληνικού λαού.
Να ξέρουν ότι παίζουν με τη φωτιά όποιοι παίζουν παιχνίδια για «ευρωζώνη δύο ταχυτήτων», για διασπάσεις και διαιρέσεις".

(αρχική δημοσίευση: 13:21)
Πηγή: AΠΕ

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης