Φυσικό Αέριο

H τουρκική Botas αναζητά 30 φορτία LNG έως τον Μάρτιο

tags :
H τουρκική Botas αναζητά 30 φορτία LNG έως τον Μάρτιο
Οι προσφορές για τα φορτία που θα παραδοθούν τον Δεκέμβριο θα λήξουν στις 10 Δεκεμβρίου και οι προσφορές για τα υπόλοιπα θα λήξουν στις 11 Δεκεμβρίου
Η τουρκική κρατική ενεργειακή εταιρεία Botas αναζητά περίπου 30 φορτία υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) για παράδοση από τον Δεκέμβριο έως τον Μάρτιο,  σύμφωνα με πηγές του Reuters, την Τρίτη 10/12/2019.
Συγκεκριμένα αναζητά  τρία φορτία για το Δεκέμβριο, 12 φορτία τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο και τέσσερα για τον Μάρτιο,
Οι προσφορές για τα φορτία που θα παραδοθούν τον Δεκέμβριο θα λήξουν στις 10 Δεκεμβρίου και οι προσφορές για τα υπόλοιπα θα λήξουν στις 11 Δεκεμβρίου.
Trader φυσικού αερίου στην Τουρκία είπε ότι μια τέτοια μεγάλη προσφορά είναι αποτέλεσμα χαμηλών τιμών, με το LNG πολύ φθηνότερο από το φυσικό αέριο στις συμβάσεις αγωγών της Τουρκίας.
Το Spot LNG στην Ασία βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα για αυτή τη χρονική περίοδο, σε περίπου 5,50 δολ. ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες (mmBtu).
Το ολλανδικό φυσικό αέριο για παράδοση τον Ιανουάριο, ένα ευρωπαϊκό σημείο αναφοράς, είναι ακόμη χαμηλότερο σε περίπου 4,70 δολάρια / mmBtu.
Ο διαγωνισμός αποσκοπεί στην αξιοποίηση των χαμηλών τιμών, ανέφερε ο trader, προσθέτοντας ότι το ρωσικό αέριο είναι γύρω στα επίπεδα των 8,50 - 8,70  δολάρια/mmBtu.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης