Αναλύσεις

Reuters: Σήμερα (10/2) θα οριστικοποιηθεί μια βάση συμφωνίας ΕΕ - ΔΝΤ για το ελληνικό πρόγραμμα

Reuters: Σήμερα (10/2) θα οριστικοποιηθεί μια βάση συμφωνίας ΕΕ - ΔΝΤ για το ελληνικό πρόγραμμα
Στόχος όλων των πλευρών είναι να υπάρξει έστω και μια τεχνική συμφωνία έως το Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου
Μια κοινή βάση μέτρων για να αρθεί το αδιέξοδο και να μπορέσει να ολοκληρωθεί η β΄ αξιολόγηση, κλείδωσε σήμερα ανάμεσα στους Ευρωπαίους πιστωτές της Ελλάδας και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Αυτό ανέφερε μια ευρωπαϊκή πηγή του πρακτορείου Reuters, επισημαίνοντας ότι στόχος όλων των πλευρών είναι να υπάρξει έστω και μια τεχνική συμφωνία έως το Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου.
Η πρόταση αυτή, η οποία προφανώς περιλαμβάνει μέτρα ύψους 3,5 δισ. ευρώ, θα υποβληθεί στην ελληνική κυβέρνηση εντός της ημέρας, προκειμένου να «ξεπαγώσει» η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος.
Ειδικότερα, η πρόταση περιλαμβάνει προληπτικά μέτρα που ισοδυναμούν με το 2% του ΑΕΠ ή 3,5 δισ. ευρώ, τα οποία θα ληφθούν εάν η Ελλάδα αποτύχει στους στόχους για το πλεόνασμα (3,5% του ΑΕΠ) που ορίζει το τρίτο πρόγραμμα στήριξης.
Στο συμπέρασμα ότι μια συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο είναι ακόμα δυνατή μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου κατέληξε- σύμφωνα με πληροφορίες- και το EuroWorking Group, παρόλο που δεν έγινε αναλυτική συζήτηση για το ελληνικό ζήτημα.
Ήδη νωρίτερα ο πρόεδρος του Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem, επιβεβαίωσε ότι θα λάβει χώρα μια συνάντηση των βασικών παικτών στη διάσωση της Ελλάδας, αλλά απέρριψε τον όποιο ισχυρισμό ότι το πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας βρίσκεται σε κρίση.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης