Πετρέλαιο

JPMorgan: Ο ΟΠΕΚ θα διευρύνει τις περικοπές παραγωγής σε 1,5 εκατ. Bpd

JPMorgan: Ο ΟΠΕΚ θα διευρύνει τις περικοπές παραγωγής σε 1,5 εκατ. Bpd
Η Σαουδική Αραβία θα συμφωνήσει να μειώσει την ποσόστωσή της σε 10 εκατομμύρια bpd από 10,3 εκατομμύρια bpd
Ο ΟΠΕΚ και άλλοι μεγάλοι παραγωγοί πετρελαίου αναμένεται να συμφωνήσουν να διευρύνουν τις περικοπές παραγωγής σε 1,5 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα (bpd) μέχρι τα τέλη του 2020, από 1,2 εκατομμύρια προς το παρόν για να συμβάλουν στη μείωση της παγκόσμιας υπέρβασης της προσφοράς, ανέφερε η JPMorgan σε report την Τρίτη 3/12/2019.
Ο Οργανισμός των χωρών εξαγωγής πετρελαίου (ΟΠΕΚ) και οι σύμμαχοι, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, ομάδας γνωστής ως OPEC +, συναντώνται στη Βιέννη την Πέμπτη και την Παρασκευή.
Ο εκ των πραγμάτων ηγέτης του ΟΠΕΚ Σαουδική Αραβία θα συμφωνήσει να μειώσει την ποσόστωσή της σε 10 εκατομμύρια bpd από 10,3 εκατομμύρια bpd και θα πιέσει άλλους παραγωγούς, ιδιαίτερα το Ιράκ, τη Νιγηρία και τη Ρωσία, για να βελτιώσουν τη συμμόρφωσή τους με προηγούμενες δεσμεύσεις, ανέφερε ο αναλυτής της JPMorgan Christyan Malek.
Η Σαουδική Αραβία απαιτεί μεγαλύτερες περικοπές προκειμένου να υποστηρίξει τις τιμές του πετρελαίου και να τις διατηρήσει σε επίπεδο "άνεσης" ύψους $ 60- $ 70 ανά βαρέλι, το οποίο είναι πιο κοντά στο επίπεδο δημοσιονομικής ισορροπίας του βασιλείου, δήλωσε ο Malek στο Reuters.
Τα συμβόλαια Brent διαπραγματεύονταν στα 60,53 δολ. το βαρέλι στις 1310 GMT, μειωμένα κατά 39 σεντς.
Η Σαουδική Αραβία, η οποία πρόσφατα ανέθεσε στον Πρίγκιπα  Abdulaziz bin Salman το υπουργείο πετρελαίου, «θέλει να οδηγήσει σε παράδειγμα μέσω της αυξημένης συμβολής προκειμένου να αντικατοπτρίζει ότι είναι επιτακτική ανάγκη να μειωθεί η υπερπροσφορά μέχρι το 2020», δήλωσε ο Malek.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης