Τελευταία Νέα
Φυσικό Αέριο

Naftogaz: Δεν θα διακόψουμε τις προμήθειες ρωσικού φυσικού αερίου στην Ευρώπη σε περίπτωση μη συμφωνίας

Naftogaz: Δεν θα διακόψουμε τις προμήθειες ρωσικού φυσικού αερίου στην Ευρώπη σε περίπτωση μη συμφωνίας
Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα
Η Ουκρανία δεν θα διακόψει τις προμήθειες ρωσικού φυσικού αερίου στην Ευρώπη, ακόμη και αν η Μόσχα και το Κίεβο δεν καταφέρουν να υπογράψουν νέα συμφωνία διαμετακόμισης φυσικού αερίου μέχρι το τέλος του έτους, δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της εθνικής εταιρείας πετρελαίου και φυσικού αερίου της Ουκρανίας, Naftogaz, Yuri Vitrenko.
«Η Ουκρανία δεν έχει αποκοπεί από το φυσικό αέριο, δεν πρόκειται ποτέ να διακόψει την διέλευσή του και αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό. Δεν είναι στην κουλτούρα μας να εμφανιζόμαστε στις τηλεοπτικές οθόνες και να λέμε: Τώρα κόβουμε το φυσικό αέριο» είπε χαρακτηριστικά στην Deutsche Welle, ο Vitrenko.
Είπε ότι εάν το ρωσικό φυσικό αέριο εισέλθει στο σύστημα διαμετακόμισης της χώρας χωρίς να υπογραφεί σχετική σύμβαση, η Ουκρανία θα την αντλήσει σε υπόγειες εγκαταστάσεις αποθήκευσης φυσικού αερίου.Θα περιμένουμε τα επίσημα έγγραφα και  μετά θα ακολουθήσουν οι απαραίτητες ενέργειες» πρόσθεσε ο Vitrenko, ο οποίος στη συνέχεια παραδέχθηκε ότι οι δυνατότητες αποθήκευσης αερίου της Ουκρανίας είναι περιορισμένες.
«Η συνολική χωρητικότητα αποθήκευσης φυσικού αερίου της Ουκρανίας κυμαίνεται από 25 έως 30 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα, ενώ η κατανάλωση ανέρχεται στα 21. Η σύμβαση φυσικού αερίου μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας πρέπει να υπογραφεί το αργότερο μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου. Αν δεν επιτευχθεί κάτι τέτοιο, πρέπει να ακολουθήσει μια ενδιάμεση περίοδος με κάποιο είδος προσωρινής συμφωνίας» κατέληξε ο ισχυρός άνδρας της Naftogaz.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης