Ενέργεια

Η Equinor στέλνει σπάνια καύσιμα χαμηλής περιεκτικότητας σε θείο στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα πριν το ΙΜΟ 2020

Η Equinor στέλνει σπάνια καύσιμα χαμηλής περιεκτικότητας σε θείο στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα πριν το ΙΜΟ 2020
130.000 cargo  φορτώθηκαν στο Fujairah την περασμένη εβδομάδα
Η νορβηγική Equinor  πούλησε την περασμένη εβδομάδα σπάνιο φορτίο μαζούτ πολύ χαμηλής περιεκτικότητας σε θείο (VLSFO) στο κέντρο Fujairah των ΗΑΕ για να καλύψει την αναμενόμενη ζήτηση από αυστηρότερους κανόνες εκπομπών καυσίμων πλοίων, σύμφωνα με στοιχεία από πηγές εμπορίου και στοιχεία αποστολής  που επικαλείται το Reuters.
Το φορτίο 130.000 τόνων πωλήθηκε στην Aramco Trading Corp (ATC) της Σαουδικής Αραβίας.
Οι νέοι κανόνες του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ) αρχίζουν να ισχύουν από την 1η Ιανουαρίου, περιορίζοντας την περιεκτικότητα σε θείο των καυσίμων ναυτιλίας σε 0,5% από 3,5% τώρα, εκτός αν τα σκάφη χρησιμοποιούν απορροφητήρες καθαρισμού καυσαερίων.
Η σπάνια αποστολή είναι μία από τις νέες εμπορικές ροές για τα καύσιμα, καθώς οι έμποροι ξεστοκάρουν  παραδόσεις VLSFO σε μεγάλους κόμβους ανεφοδιασμού για να καλύψουν την αναμενόμενη αύξηση της ζήτησης το επόμενο έτος.
"Αυτό είναι το πρώτο πακέτο VLSFO που έχουμε δει από το Mongstad (στο Fujairah)", δήλωσε ο Ranjith Raja, επικεφαλής της έρευνας πετρελαίου στο Refinitiv για τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική.
Το δεξαμενόπλοιο Suezmax Cap Diamant φόρτωσε στις 10 Οκτωβρίου το φορτίο VLSFO στο λιμάνι του Mongstad, όπου βρίσκεται το διυλιστήριο της Equinor και το πλοίο εκφόρτωσε το φορτίο του στο Fujairah την περασμένη εβδομάδα, έδειξαν στοιχεία αποστολής για το Refinitiv Eikon.

Το δεξαμενόπλοιο ναυλώθηκε από την Equinor, σύμφωνα με έκθεση αποστολής.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης