Φυσικό Αέριο

Σημαντικές προοπτικές ενεργειακής συνεργασίας μεταξύ Γερμανίας - Κατάρ στο LNG

Σημαντικές προοπτικές ενεργειακής συνεργασίας μεταξύ Γερμανίας - Κατάρ στο LNG
Oι γερμανικές εταιρείες θα αγοράζουν απευθείας από το Κατάρ, LNG και ο κρατικός ενεργειακός γίγαντας, Qatar Petroleum μπορεί επίσης να επενδύσει στον επερχόμενο τερματικό σταθμό
Την επέκταση των διμερών οικονομικών δεσμών σε νέους τομείς, όπως αυτός της ενέργειας, αναμένεται να συζητήσουν Κατάρ και Γερμανία, σύμφωνα με ανώτερο διπλωμάτη στη γερμανική πρεσβεία στη Ντόχα.
Μέχρι το τέλος του μήνα, γερμανική εμπορική αντιπροσωπεία υψηλού επιπέδου, υπό την ηγεσία του Πρωθυπουργού της Ομοσπονδιακής Πολιτείας της Κάτω Σαξονίας, Stephan Weil θα επισκεφθεί το Κατάρ, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες που αναμεταδίδονται από τα ξένα μέσα ενημέρωσης, η ενεργειακή συνεργασία θα τεθεί στο επίκεντρο της συζήτησης.
Εάν οι συνομιλίες είναι επιτυχείς, οι γερμανικές εταιρείες θα αγοράζουν απευθείας από το Κατάρ, LNG και ο κρατικός ενεργειακός γίγαντας, Qatar Petroleum μπορεί επίσης να επενδύσει στον επερχόμενο τερματικό σταθμό υγροποιημένου φυσικού αερίου που πρόκειται να κατασκευαστεί στη Γερμανία.
«Στην Γερμανία, ο έλεγχος των ενεργειακών δεδομένων πραγματοποιείται από τους ιδιωτικούς φορείς όπως επίσης και η λήψη επενδυτικών αποφάσεων, δεδομένου του περιορισμένου ρόλου της κυβέρνησης στα τεκταινόμενα. Ελπίζω ότι το φυσικό αέριο του Κατάρ θα φτάσει απευθείας στις γερμανικές ακτές τα επόμενα χρόνια» είπε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της γερμανικής αποστολής στην Ντόχα, Daniel Schemske.
Στη συνέχεια, συμπλήρωσε πως: «Η αρχική επένδυση θα ληφθεί από γερμανικές εταιρείες οι οποίες θα κατασκευάσουν και θα λειτουργήσουν τον προτεινόμενο τερματικό σταθμό LNG. Έπειτα, αναμένεται και η συμμετοχή της Qatar Petroleum, καθώς θεωρείται ο κορυφαίος παραγωγός LNG στον κόσμο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης