Φυσικό Αέριο

Η Sonatrach ανανέωσε τη συμφωνία εξαγωγής φυσικού αερίου με την Engie

tags :
Η Sonatrach ανανέωσε τη συμφωνία εξαγωγής φυσικού αερίου με την Engie
Η άνοδος της εγχώριας ζήτησης οδήγησε την Sonatrach να διατηρήσει με δυσκολία τα επίπεδα των εξαγωγών της Αλγερίας
Η αλγερινή κρατική εταιρεία ενέργειας Sonatrach ανανέωσε την σύμβαση εξαγωγής φυσικού αερίου με τη γαλλική  Engie της Γαλλίας, δήλωσε την Τρίτη 19/11/2019, λίγες μέρες μετά τον διορισμό ως νέο επικεφαλής της ο Kamel Eddine Chikhi.
Οι πωλήσεις ενέργειας αντιπροσωπεύουν μια κρίσιμη πηγή ξένου συναλλάγματος για την Αλγερία, αλλά μειώνονται καθώς οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν το 2014.
Η άνοδος της εγχώριας ζήτησης οδήγησε την Sonatrach να διατηρήσει με δυσκολία τα επίπεδα των εξαγωγών της Αλγερίας. Αυτό είχε προκαλέσει αμφιβολίες σχετικά με το αν η συμφωνία  με την Engie θα ανανεωθεί.
Η Sonatrach ανέφερε ότι η σύμβαση καλύπτει μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα, αλλά δεν διευκρίνισε πόσο φυσικό αέριο θα παραδώσει στην Engie.
Η κρατική επιχείρηση ενέργειας έχει ήδη ανανεώσει τις συμβάσεις εξαγωγής φυσικού αερίου φέτος με τις Enel, Galp Energia, Eni, Botas, Naturgy και Edison. Οι συνολικές εξαγωγές φυσικού αερίου το 2018 ήταν 51,4 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα, με την Ιταλία και την Ισπανία να αντιπροσωπεύουν τα δύο τρίτα του όγκου.
"Θα εργαστούμε για την ανανέωση των αποθεμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου που έχουν μειωθεί την τελευταία δεκαετία", ανέφερε ο Kamel Eddine την Κυριακή μετά το διορισμό του.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης