Ενέργεια

Λευκορωσία: Θα συνεχισθούν οι συνομιλίες με την Ρωσία για το φυσικό αέριο

Λευκορωσία: Θα συνεχισθούν οι συνομιλίες με την Ρωσία για το φυσικό αέριο
Η Λευκορωσία ελπίζει να καταλήξει σε συμβιβασμό με τη Ρωσία σχετικά με το θέμα του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, το αργότερο έως το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους
Η κυβέρνηση της Λευκορωσίας σχεδιάζει να συνεχίσει τις συνομιλίες με τη Ρωσία για το φυσικό αέριο, δήλωσε ο υφυπουργός Ενέργειας Vadim Zakrevsky σήμερα Τετάρτη 8/2/2017.
Ο υφυπουργός Ενέργειας, σύμφωνα με το TASS,  αναφέρθηκε στα σχέδια της κυβέρνησης όταν ρωτήθηκε αν αντιπροσωπεία της χώρας σχεδιάζει να πραγματοποιήσει συνομιλίες για το θέμα του φυσικού αερίου στη Μόσχα στο εγγύς μέλλον.
Σύμφωνα με τον  Zakrevsky, "οι αναπληρωτές πρωθυπουργοί βρίσκονται σε συνομιλίες".
Λευκορωσία και Ρωσία διαπραγματεύονται τη μείωση των τιμών του φυσικού αερίου από τις αρχές του 2016.
Το Μινσκ επιμένει στη μείωση της τιμής του ρωσικού φυσικού αερίου από 132 δολάρια σε 73 δολάρια  ανά 1.000 κυβικά μέτρα.
Σε απάντηση για την διαρροή των περίπου 300 εκατ δολ. ρωσικού φυσικού αερίου η Μόσχα περιόρισε τις παραδόσεις αφορολόγητου πετρελαίου προς τη Λευκορωσία κατά το ένα τρίτο.
Ο Ρώσος Αναπληρωτής Πρωθυπουργός Arkady Dvorkovich δήλωσε ότι το χρέος της Λευκορωσίας για το ρωσικό φυσικό αέριο έφθασε περίπου στα 550 εκατ. δολάρια στις 28 Ιανουαρίου.
Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Λευκορωσίας Vladimir Semashko δήλωσε νωρίτερα ότι η χώρα ελπίζει να καταλήξει σε συμβιβασμό με τη Ρωσία σχετικά με το θέμα του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, το αργότερο κατά το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης