Τελευταία Νέα
Φυσικό Αέριο

Νορβηγία : Πράσινο φως στην Equinor για μείωση της ποσόστωσης αερίου στο πεδίο Troll

Νορβηγία : Πράσινο φως στην Equinor για μείωση της ποσόστωσης αερίου  στο πεδίο Troll
Το Troll, το μεγαλύτερο πεδίο φυσικού αερίου της Νορβηγίας, είχε έσοδα  21,8 δις. δολ. από την πώληση αερίου κατά τους πρώτους οκτώ μήνες του 2019
Η Νορβηγία ενέκρινε το αίτημα της εταιρείας ενέργειας της Equinor να μειώσει την ποσόστωση παραγωγής φυσικού αερίου  στο πεδίο Troll για το τρέχον έτος, επιβεβαίωσε το υπουργείο πετρελαίου τη Δευτέρα 13/12/2019.
Ο εκπρόσωπος του υπουργείου δήλωσε ότι η ποσόστωση παραγωγής αερίου Troll είχε καθοριστεί στα 36 δισ. Κυβικά μέτρα για το έτος 2019, το οποίο αφορά το διάστημα από τον Οκτώβριο του 2019 έως τον Οκτώβριο του 2020, 2 δισ. χαμηλότερα από ό, τι το προηγούμενο έτος.
Η Νορβηγία θέτει μια ετήσια ποσόστωση παραγωγής στο Troll για να διατηρήσει επαρκή πίεση στον τομέα, ο οποίος παράγει επίσης πετρέλαιο.
Μελέτες της Νορβηγικής Διεύθυνσης Πετρελαίου (NPD) έδειξαν ότι η υπερβολικά ταχεία παραγωγή αερίου στο Troll θα μπορούσε να έχει αντίκτυπο στην εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου στις κοντινές περιοχές.
Η Equinor, ο δεύτερος μεγαλύτερος προμηθευτής φυσικού αερίου της Ευρώπης μετά τη Ρωσική Gazprom, ανακοίνωσε τον Μάιο ότι η άδεια παραγωγής της για τον τομέα Troll αυξήθηκε από 36 σε 38 δισεκατομμύρια κυβικά εκατοστά για το έτος αερίου 2018, η οποία έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου.
Αργότερα, ανέφερε ότι είχε περιορίσει κάποια παραγωγή φυσικού αερίου φέτος λόγω των αδύναμων ευρωπαϊκών τιμών του φυσικού αερίου, οι οποίες έχουν πληγεί από την εισροή υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG).
Το Troll, το μεγαλύτερο πεδίο φυσικού αερίου της Νορβηγίας, είχε έσοδα  21,8 δις. δολ. από την πώληση αερίου κατά τους πρώτους οκτώ μήνες του 2019, από 25,2 δις κυβικά εκατοστά κατά την ίδια περίοδο του 2018, σύμφωνα με στοιχεία του NPD.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης