Τελευταία Νέα
Φυσικό Αέριο

Πυρετώδεις προετοιμασίες της Κίνας για την αποφυγή κρίσης εφοδιασμού με φυσικό αέριο

Πυρετώδεις προετοιμασίες της Κίνας για την αποφυγή κρίσης εφοδιασμού με φυσικό αέριο
Από τον Ιανουάριο έως τον Σεπτέμβριο, η Κίνα κατανάλωσε 216,6 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου, με ετήσια αύξηση 10,1%, δηλαδή κατά 7,4 ποσοστιαίες μονάδες μικρότερη σε σχέση με πέρυσι
Το σενάριο αποφυγής της κρίσης εφοδιασμού με φυσικό αέριο εξετάζει η Κίνα κατά την περίοδο θέρμανσης 2019-20.
Η συγκεκριμένη βέβαια εκδοχή είναι απίθανο να συμβεί, λόγω της συνεχούς αύξησης της εγχώριας παραγωγής, τις αυξημένες εισαγωγές και τη βελτιωμένη υποδομή φυσικού αερίου της χώρας.
Η ετήσια παραγωγή φυσικού αερίου της Κίνας αναμένεται να φθάσει τα 170 δισ. κυβικά μέτρα φέτος, όντας αυξανόμενο κατά περισσότερο από 11 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα ενώ παράλληλα τοποθετεί όλο και περισσότερο φυσικό αέριο σε αγωγούς, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.
Παράλληλα, το έργο αγωγού φυσικού αερίου Κίνας-Ρωσίας αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία στις αρχές Δεκεμβρίου και οι εισαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου στο εξωτερικό έχουν σημειώσει ταχεία ανάπτυξη.
Η Κίνα αναμένεται να κατασκευάσει φέτος μια χωρητικότητα αποθήκευσης αερίου περίπου 20 δισ. Κυβικών μέτρων και σήμερα οι εγκαταστάσεις αποθήκευσης φυσικού αερίου των τριών κορυφαίων εταιρειών πετρελαίου και φυσικού αερίου έχουν ολοκληρώσει την έγχυση αερίου όπως είχε προγραμματιστεί για να διασφαλίσουν την προμήθεια φυσικού αερίου κατά τη διάρκεια της περιόδου θέρμανσης.
Σύμφωνα με ανθρώπους της αγοράς, «αυτός ο χειμώνας θα είναι σχετικά ζεστός, εξαιτίας του φαινομένου El Nino και η μετάβαση από τον άνθρακα στο φυσικό αέριο για θέρμανση στη βόρεια Κίνα διεξάγεται ομαλά χωρίς βιασύνη. Όλα αυτά συμβάλλουν στη διασφάλιση της ισορροπίας μεταξύ προσφοράς και ζήτησης φυσικού αερίου. Η συνεχιζόμενη μείωση του ρυθμού αύξησης της κατανάλωσης φυσικού αερίου στην Κίνα θα συνεχίσει κατά τη χειμερινή περίοδο, κυρίως λόγω της επιβραδυνόμενης αύξησης της βιομηχανικής χρήσης».
Από τον Ιανουάριο έως τον Σεπτέμβριο, η Κίνα κατανάλωσε 216,6 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου, με ετήσια αύξηση 10,1%, δηλαδή κατά 7,4 ποσοστιαίες μονάδες μικρότερη σε σχέση με πέρυσι.
Τέλος, λόγω του ότι η Κίνα δεν διαθέτει συμβατικούς πόρους φυσικού αερίου, είναι απαραίτητη η παροχή κινήτρων από την κυβέρνηση μέσω της οικονομικής στήριξης.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης